Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kulturnica: Nova kavarna in čitalnica razširila že bogato ponudbo šmarskega kulturnega doma (foto)


V kulturnem domu Šmarje pri Jelšah se je pred kratkim odprla nova kavarna in čitalnica, ki je še povečala že tako bogato ponudbo dejavnosti za vse obiskovalce.

V četrtek je stekla otvoritev nove kavarne in čitalnice imenovane Kulturnica, ki je odlična priložnost za druženje in sproščanje ob kavi ter branju knjig. Z odprtjem kavarne želijo knjižnico še bolj vzpostaviti kot prostor, kjer je možno preživljati svoj prosti čas, ko nismo v službi oziroma šoli ali doma. Ta čas, če je preživet pravilno, ogromno prispeva k razvoju in povišanju kvalitete življenja.

Ekipa mladih natakarjev dela ne vidi le kot vir zaslužka, ampak se prav tako trudi obogatiti tamkajšnjo ponudbo.

V ospredju nove kavarne se že nekaj mesecev nahaja nova čitalnica pod krošnjami, ki jo je letos uredila šmarska občina. Nova Kulturnica se tako odlično povezuje z že obstoječo čitalnico, saj se bo sedaj ob sproščanju, druženju in branju mogoče razvajati še z dišečo kavo in drugimi osvežilnimi napitki. Kavarna, ki sta jo zasnovali in opremili arhitektki Barbara Logar in Katarina Čakš, je odprta poleti vsak dan od 8. do 15. ure.

V odprtje kavarne je bilo vloženega veliko pomisleka

Kot nam je povedal direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah Marko Samec, je zelo vesel te pridobitve, saj je še razširila možnosti druženja in povezovanja: “V odprtje kavarne sem vložil veliko premisleka že v okviru študija za bibliotekarski izpit, kjer sem raziskoval vlogo knjižnic kot tretjega prostora, to je nevtralnega in neformalnega prostora, kjer preživljamo svoj prosti čas izven doma in službe in kako lahko to knjižnično vlogo kavarna še okrepi. Vesel sem tudi, da smo sestavili dobro ekipo študentov za delo v kavarni, ki tega ne vidijo le kot vir poletnega zaslužka, ampak tudi kot doprinos k obogateni ponudbi knjižnice in kulturnega doma.

Za konec je vse bralce povabil k obisku nove kavarne, namignil pa še, da pripravljajo posebne glasbene večere. Prvi od teh bo v četrtek, 10. avgusta ob 19.30.

Notranjost Kulturnice krasi zanimiva poslikava.

Za obiskovalce je bila Kulturnica prvič odprta pretekli četrtek zvečer ob živi glasbi. Kljub neurju je dobro vzdušje pričarala Špela Došler ob kitarski spremljavi Tineta Pirša.

Utrinki z otvoritve kavarne; foto: Žan Lah Koštomaj