Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Fizioterapija na domu Ljubljana – poskrbite za vitalnost svojega telesa

Skrb za zdravo in vitalno telo je ključ do dolgega in samostojnega življenja. Pri tem pa vam lahko zelo pomaga tudi fizioterapija. Toda kaj storiti, če se na terapije zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morete odpraviti? V tem primeru je storitev fizioterapija na domu Ljubljana zagotovo prava izbira.

Se sprašujete, zakaj je ta način izvajanja fizioterapije tako poseben? Fizioterapija na domu Ljubljana, ki deluje v okviru podjetja Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o., predstavlja visoko učinkovito terapijo zdravljenja, ki jo izvajajo izkušeni in strokovno podkovani terapevti. Namenjena je predvsem starejšim, delno in popolno nepokretnim osebam in posameznikom z različnimi boleznimi ter vsem tistim, ki okrevajo po različnih poškodbah. Gre za osebe, ki se iz takšnih in drugačnih razlogov fizično ne morejo redno udeleževati terapij, ki pa so za njihovo okrevanje in vzdrževanje vitalnosti ključnega pomena. Fizioterapija na domu pa jim omogoča prav to, saj fizioterapevt pride na njihov dom. Therapia je namreč podjetje, ki ima največ izkušenj z rehabilitacijo klientov na njihovem domu ali kot zunanji izvajalci v domu upokojencev. Na tak način nudijo nujne terapije in vso potrebno oskrbo, ki se je sami ne morejo udeležiti.

Kaj je fizioterapija na domu Ljubljana?

Kot smo že omenili, je fizioterapija na domu Ljubljana storitev, ki jo opravljajo visoko usposobljeni fizioterapevti iz podjetja Therapia. To je najstarejše in največje slovensko podjetje za izvajanje fizioterapije na domu in je posledično visoko usposobljeno za tak način dela. Fizioterapijo izvajajo po vsej Sloveniji in rehabilitirajo največje število klientov. Njihova povprečna starost je med 70 in 100 let, sicer pa rehabilitirajo tudi mlajše. Ti se vse pogosteje odločajo tudi za posebej prilagojen program – online fizioterapijo.

Fizioterapija na domu Ljubljana je metoda, ki je posebej prilagojena najzahtevnejšim pacientom. Fizioterapevti, ki jo izvajajo, so usposobljeni za delo tudi z najbolj zahtevnimi oblikami nepokretnosti, invalidnosti in poškodb. Najpogosteje obravnavajo kliente z naslednjimi težavami in boleznimi:

  • nevrološke težave, kot so možganska kap, Parkinsonova bolezen, polinevropatija in multipla skleroza,
  • travmatološka obolenja, med katerimi so najpogostejše različne obrabe, degenerativne spremembe, poškodbe, in okrevanje po operacijah,
  • revmatološka obolenja (revmatoidni artritis, osteoporoza),
  • srčno žilne bolezni (srčni infarkt, amputacija noge, srčno popuščanje).

 

Mobilni fizioterapevti in zadovoljni klienti

Fizioterapija na domu Ljubljana klientom prinaša zelo pomembno prednost, to je izvajanje strokovno zasnovanih in posamezniku prilagojenih vaj kar v udobju njihovega doma. Strokovno usposobljeni fizioterapevti namreč obiskujejo kraje po vsej Sloveniji in pacientom z različnimi težavami omogočajo bolj zdravo, samostojno in dostojno življenje.

Fizioterapevti najpogosteje in najbolj uspešno pomagajo ljudem, ki:

  •  imajo slabo ravnotežje in jih med hojo posledično zanaša,
  • imajo težave s klecanjem kolen in zato občasno padejo,
  • imajo probleme s hojo, se hitro utrudijo, hodijo s kratkimi in nestabilnimi koraki,
  • ne morejo več hoditi, sedeti ali so kako drugače nepokretni.
    Če se tudi vi prepoznate v enem izmed zgornjih opisov ali pa v njem vidite svojega bližnjega, potem je fizioterapija na domu Ljubljana prava izbira za vas. Naj vam ob tem zaupamo tudi podatek, da pri kar 97% vseh primerov uspejo uspešno odpraviti težave posameznika in mu tako ponovno zagotoviti kakovostno in samostojno življenje, ki traja še veliko let.

 

Potek fizioterapije na domu

Verjetno se sprašujete, kako sploh poteka fizioterapija na domu. Njena glavna prednost je zagotovo v individualnem in posamezniku prilagojenem pristopu, ki je hkrati tudi razlog za izjemno uspešne rezultate. Kako torej poteka obravnava?

Na prvem brezplačnem pregledu se oceni fizično stanje klienta, se ga natančno pregleda, preveri vso njegovo zdravstveno dokumentacijo in se pogovori z njim in njegovimi svojci. Že na podlagi teh informacij se lahko zelo natančno določi cilje, ki jih je možno doseči z rehabilitacijo. Nato se določi še termine ob katerih se bo izvajala fizioterapija na domu in kako pogosta bo. Klientu se na uvodnem srečanju skuša čim bolj natančno predstaviti posebno metodo dela, se mu razloži še ostale podrobnosti in odgovori na vsa njegova vprašanja.

Izrednega pomena je, da se pacienta poskuša čim bolj motivirati za rehabilitacijo, zato se z njim vzpostavi čim bolj zaupanja vreden odnos. Priporočljivo je tudi, da se v sam proces vključi tudi njegova ožja družina, ki ga ob napredku še dodatno spodbuja. Vsak posameznik dobi tudi seznam in opis vseh vaj, ki jih lahko izvaja sam ali s pomočjo svojcev.

Pomen redne fizioterapije

Znanstveno dokazano je, da redna fizioterapija igra zares pomembno vlogo pri rehabilitaciji po različnih poškodbah ter ohranjanju vitalnosti in samostojnosti pri starejših osebah. Vendar pa lahko izboljšanje ali celo popolno ozdravitev dosežemo le, če fizioterapijo izvajamo redno in na točno določene intervale.

Če ima oseba na primer težave z ravnotežjem, hojo ali pogosto tudi pade po tleh, obstaja velika verjetnost, da se bo njeno zdravstveno stanje, ob odsotnosti primerne terapije, začelo naglo slabšati. Zdravniška statistika celo pravi, da ljudje, ki imajo prej opisane težave, pa le teh ne zdravijo z ustrezno terapijo, tvegajo popolno nepokretnost, odvisnost od pomoči drugih oseb in svojcev, neprijetne preležanine ter vse ostale težave povezane s tem izredno neprijetnim stanjem. Zato vam polagamo na srce da zase in svoje bližnje, ki imajo kakršnekoli prej opisane težave, bolezni ali poškodbe poiščete ustrezno pomoč. Ena takih je tudi fizioterapija na domu Ljubljana, ki vam bo s svojim individualnim, strokovnim in osebnim pristopom brez dvoma pomagala do kar najbolj kakovostnega vsakdana.

 

 

Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.