Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z zaključkom gradnje šmarskih oskrbovanih stanovanj se prvim stanovalcem kmalu obeta vselitev (foto)


V centru Šmarja pri Jelšah je zaključen eden izmed največjih občinskih projektov v zadnjih letih, izgradnja objektov, v katerih bo 30 oskrbovanih stanovanj.

Občina je idejo za oskrbovana stanovanja podala že leta 2008, ko je bila kupljena domačija v neposredni bližini doma upokojencev. Ta je zamrla, nato pa je bila leta 2019 ponovno obujena, tokrat pa zares. Po vsem potrebnem načrtovanju se je gradnja prvih dveh objektov začela septembra leta 2021. Z izvajalcem gradnje GES Celje je občina podpisala 3,3 milijone evrov vredno pogodbo. Za potrebe individualnih nakupov oskrbovanih stanovanj pa je podjetje zgradilo še en objekt s 14 stanovanji, ki so namenjeni prodaji na trgu.

Od skupne investicije je 1,4 milijone prispeval Stanovanjski sklad, Ministrstvo za okolje in prostor še 777 tisoč, občini pa je še dodatnih 257 tisoč evrov uspelo pridobiti od Eko sklada.

Tako je izgledalo gradbišče marca lanskega leta
Velik interes za najem stanovanj

Kot so nam pojasnili na občini, so bila vsa stanovanja zgrajena v skladu z normativi za bivanje starejših oseb. Imajo svoj balkon ali teraso, shrambo in parkirno mesto. V vsakem objektu so notranji in zunanji prostori za druženje ter terasa z visokimi gredami. Objekta sta z mostičkom povezana na dovozno cesto in bližnji dom upokojencev, ki po potrebi nudi stanovalcem vso potrebno oskrbo.

Na občini so dodali še, da je interes za najem stanovanj velik. Na razpis se je odzvalo 46 oseb, nekatere prijave pa so prispele tudi po zaključitvi razpisa. Prednost pri dodeljevanju stanovanj imajo občani šmarske občine, trenutno pa potekajo še zadnja dejanja pred vselitvijo. To so ogledi stanovanj, priprava in podpisovanje najemnih pogodb, plačilo varščine in podobno. Slovesna otvoritev, v okviru katere bodo bodoči stanovalci prejeli svoje ključe, je načrtovana 4. julija.

Oskrbovana stanovanja po koncu gradnje