Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju slovo od mini maturantov (foto)


Šmarski vrtec je ob zaključku vrtičkarskega leta v tamkajšnjem kulturnem domu pripravil zaključno prireditev s katero so se poslovili od stotih otrok, ki bodo jeseni začeli obiskovati osnovno šolo.

Po pisanju pomočnice ravnateljice Darje Lugarič se je vsaka skupina pripravljala na slavnostni dogodek, ki pomeni uradno slovo od vrtca.

Da je bilo vse skupaj prav zares svečano, sta poskrbela visoka gosta, župan občine Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, in ravnatelj Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, Mitja Šket, ki sta uvodoma pozdravila mini maturante in slikovito opisala svoje spomine iz otroštva.

Polno dvorano je pozdravila in nagovorila tudi ravnateljica vrtca, Jelka Kitak.

Poudarila je zavedanje pomembnosti te prelomnice za vse družine in jih pohvalila za dosedanji trud, ki ga vlagajo v vzgojo svojih otrok. S svojimi spodbudnimi besedami je najavila pričetek prireditve.

Na odru so se izmenično predstavljali otroci skupin iz enot Sonček in Šentvid ter dislociranih oddelkov. Obiskovalci so navdušeno spremljali pester program, nemalokrat so se spontano vključili s ploskanjem v ritmu glasbe. Nastopi otrok so vse zbrane navdušili in marsikatero oko se je ob tem orosilo.

Ob koncu so vsi otroci skupaj zavzeli oder velike dvorane in odeti v majice in kape z logotipom vrtca zapeli himno vrtca “Vrtec Šmarje, to smo mi”.

Čisto na koncu pa je ob spremljavi citer in klavinove zadonela še mini maturantska himna.

Vse slike: Petra Molan, Prolon d.o.o