Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem slovesno namenu predali nove prostore vrtca (foto, video)


V včerajšnjem popoldnevu so v Kozjem proslavili odprtje prizidka k vrtcu Zmajček, v katerem so zagotovili nove prostore za dve skupini vrtčevskih otrok. Skoraj milijonsko naložbo je županja Milena Krajnc namenu predala v družbi gostov in številnih domačinov, predvsem mladih družin, ki so še posebej vesele, da bodo otroci zopet v varstvu pod eno streho.

Med številnimi naložbami so v Kozjem v dobrem letu zaključili tudi z izgradnjo prizidka k vrtcu Zmajček, v katerem so zagotovili dodaten prostor za vrtčevsko varstvo. Kot je dejala županja. so se v preteklosti soočili s povečanim povpraševanje po vpisu v vrtec, kar so rešili tako, da so začasno uredili dve dislocirani enoti. Zdaj jih bodo lahko preselili v nove prostore prizidka, tako bo okoli 120 vrtčevskih otrok v Kozjem ponovno združenih pod eno streho. V novih prostorih bo prostora za 24 do 48 otrok, odvisno od starosti malčkov.

V prizidku so torej uredili dve igralnici ter spremljevalne prostore, ki zajemajo sanitarije in umivalnico, garderobe in pisarne za strokovne sodelavce. Projekt je zajemal tudi ureditev okolice, streho objekta pa so uredili kot odprti prostor za igro. Krajnčeva je še dodala, da gre za tako rekoč nič energetski objekt.

Naložba je stala skoraj milijon evrov, od tega je EKO sklad prispeval 82.000 evrov, preostali del so namenili iz proračuna. Gradnjo je opravilo podjetje GES d.o.o. Posebno noto je novim prostorom dala domačinka Andreja Hartl, ki je poskrbela za poslikavo stene.

Ob slovesni predaji naložbe se je občini, občinskemu svetu ter ostalim akterjem, ki so bili vključeni v načrtovanje in gradnjo objekta, zahvalil ravnatelj osnovne šole Kozje Roman Gradišek, ki je ob tem dejal, da je “predaja novih prostorov za vse zaposlene v vrtcu in šoli veseli dan”.

Obiskovalce je nagovorila tudi pomočnica ravnatelja za enoto vrtec Simona Jazbec. Zaželela je, da bodo novi prostori prostori sreče, učenja in neizmernega veselja otrok, zaposlenih in staršev. Vrtčevski otroci so slovesnost, ki je potekala večnamenskem prostoru Kozje, obarvali še s prisrčnim kulturnim programom.

Slavnostni trak v vrtec je županja Milenca Krajnc prerezala v družbi otrok. Obiskovalci so si nove prostore ob odprtju tudi ogledali ter se nato družili še ob pogostitvi.

Županja Milenca Krajnc je ob otvoritvi naložbe povedala:

V video smo združili tudi nekaj odlomkov z nastopa otrok:

 

Oglejte si še fotografije:

/