Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Gorici pri Slivnici kmalu nov park s fontano s Tirolske


Središče Gorice pri Slivnici bo prav kmalu deležno nove pridobitve, saj zraven krožišča že potekajo dela za ureditev spominskega parka Grasselli.

Spominski park bo posvečen trgovski družini Grasselli, ki je nekoč živela v Gorici pri Slivnici, a je bila po drugi svetovni vojni deportirana v tujino. Robert Grasselli je nato v tujini postal uspešen znanstvenik, ta pa je nekaj let nazaj preminul. Po njegovi smrti se je njegova žena Eva-Maria Hauck – Grassel odločila, da v kraju postavi ta park, ki bo spominjal na uspešno družino. Na urejeni površini nasproti Grasselijeve stavbe bodo tako urejene sprehajalne poti, v sredini bo nameščena fontana s Tirolske, okrog pa bodo zasajena cvetoča drevesa.

V središče parka so pred kratkim že postavili fontano; foto: Franci Hrovatič

K projektu sta se nekaj časa nazaj pridružili tudi Krajevna skupnost Gorica pri Slivnici in pa Občina Šentjur, ki je za park namenila zemljišče v velikosti dva tisoč kvadratnih metrov. Vzpostavitev parka naj bi stala 100 tisoč evrov, od tega pa bo 70 tisoč prispevala Grassellijeva. Po koncu izdelave, ki je predviden za to jesen, bo park v last predan tamkajšnji krajevni skupnosti.