Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi danes na našem območju možnost neviht


Podobno kot je to bilo v sredo, lahko tudi danes pričakujemo možnost neviht. Agencija Republike Slovenije je za vso Slovenijo, razen za jugozahodni del države, izdala oranžno opozorilo.

Na sicer neuradnem portalu Neurje.si so o vremenskem dogajanju zapisali naslednje:

Danes lahko po državi in v naši okolici zopet pričakujemo izjemno nestabilno vreme. Že pred samim prehodom hladne fronte se bodo pričele pojavljati posamezne nevihte, ki se bodo nato ob stiku s hladno zračno maso razširile nad večji del države ter potovale v smeri proti vzhodu, severovzhodu. Zaradi velike temperaturne razlike med zračnima masama ter obilice konvektivne energije (2500+ J/kg) lahko marsikje zopet pričakujemo zelo burno dogajanje. Pogoji niso tako izraziti, kot v sredo, vseeno pa se bodo ponekod (oranžna, rdeča barva) lokalno razvila neurja s točo, ki bo lokalno lahko tudi debelejša. Prehod nevihtne linije bo hiter, kar v praksi pomeni tudi močan nevihtni piš – vetrolom, ob obilici energije velja opozoriti tudi na udare strel ter močnejše nalive. Z oranžno barvo smo označili tudi okolica Kopra, kjer se nevihte lahko pojavijo ponoči.

Kot smo opozarjali že v sredo – spremljajte radarsko sliko in animacijo za točno lociranje ter pomikanje neviht. Ob prihodu celic se ne zadržujte na prostem.

Največ pozornosti posvečamo območju označenim z RDEČO barvo. Tukaj so pogoji za nastanek neurij najbolj ugodni.