Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska kuh’na in šmarska noč z Mi2: koncert, ki bo v spominu ostal še dolgo (foto, video)


Ta konec tedna so zaznamovale prireditve ob šmarskem občinskem prazniku. Pred kulturnim domom sta se na petkovo popoldne odvili šmarska kuh’na in že tradicionalna šmarska noč.

Minuli petek je bilo pred šmarskim kulturnim domom pestro že po četrti uri popoldne, ko je pod organizacijo Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah napočila šmarska kuh’na, kjer je bilo pripravljenih vrsto zabavnih, zanimivih in okusnih vsebin. Še posebej je bilo poskrbljeno za otroke, saj so se ti lahko udeležili otroškega srečelova, poskrbljeno je bilo za različne animacije, odvila pa se je tudi ulična cirkuška predstava. Ves čas dogodka je prisotne z dobro glasbo zabaval DJ Prevy.

Po nevihti se je na prizorišču šmarske kuh’ne zbralo kar precej obiskovalcev

Na kraju prireditve je za naš medij direktor Zavoda TŠM Gregor Krajnc povedal: “Danes je šmarska kuh’na, imamo deset ponudnikov kulinarike, različne hrane in pijače. Sicer nam je malo ponagajalo vreme. Zaradi nevihte, ki je prešla Šmarje, so dva ali trije ponudniki manj, preostali pa so tukaj. Hkrati so tukaj tudi animatorji za otroke, sem vesel da je sonček še posijal in da se ljudje nabirajo. Mi soorganiziramo tudi šmarsko noč, tako da se bo zvečer zabava tradicionalno nadaljevala. Nastopajo različni bandi in verjamem da bo pestro dolgo v noč.

Večer minil v znamenju klasik Mi2, Ansambla Stil in drugih

Proti večeru, ko so se vsi dodobra nasitili na šmarski kuh’ni, je napočil čas za še glavni dogodek v sklopu praznovanj, šmarsko noč, ki so jo na občini tokrat pripravili skupaj z nekdanjim šmarskim radiem Štajerski val. Letos so na oder stopili priznani slovenski glasbeniki Alfi Nipič, Poskočni, Ansambel Stil, Kvartet Pušeljc in pa legendarna skupina Mi2. Vsi so veselo in raznoliko množico pred šmarskim kulturnim domom s svojimi poznanimi komadi zabavali še dolgo v noč.

Na kraju dogodka smo ujeli tudi župana Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakša, ki nam je o dogodku povedal naslednje: “Šmarska noč je v bistvu darilo vsem občankam in občanom ob prazniku Občine Šmarje pri Jelšah. Danes ga praznujemo, zato vljudno vabljeni pred kulturni dom, kjer se bo odvijal koncert, šmarska kuh’na in veselo bo.

Po odigranem koncertu smo v zaodrju ujeli še skupino Mi2, ki so veseli, da so lahko sodelovali na dogodku: “Lepo je priti v Šmarje, lepo je praznovati na šmarski noči, lepo je igrati pred tako množico veselih, razigranih in domačih ljudi. Skratka občutki so zelo lepi in mislim da smo vsi preživeli en prekrasen večer.

Ko smo jih vprašali, kakšni so občutki igrati na domačem terenu, so odgovorili naslednje: “Kadar igraš v domačih koncih, je to zmeraj neko dodatno veselje in neka dodatna odgovornost, seveda vselej uživamo, kadar igramo v teh koncih. Igrali smo v Šmarju za počastitev šmarskega praznika, vemo, da je bilo tu nocoj največ Šmarčanov, pa tudi seveda ostalih rojakov iz Rogatca, Rogaške in Obsotelja ter Kozjanskega. Bili smo na svojem terenu, zato smo se tudi zelo sproščeno lotili koncerta in ga tudi izvedli.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa iz dogodka:

Oglejte si še fotogalerijo