Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred občinskim praznikom znani nagrajenci Občine Dobje


To nedeljo se bo v občini Dobje odvila prireditev ob občinskemu prazniku, na kateri bodo med drugim podelili priznanja občinskim nagrajencem.

Letos bodo podeljena tri priznanja Občine Dobje in devet priznanj župana Občine Dobje.

Prva prejemnica priznanja Občine Dobje je Helena Volasko, ki je članica upravnega odbora Kulturnega društva Dobje, prav tako pa je bila del Občinskega sveta Dobje in predstavnica občine v Svetu javnega zavoda Razvojne agencije Kozjansko. Sedaj je članica Nadzornega odbora Občine. Helena je tudi zavzeta gasilka, deluje pa tudi na cerkvenem področju.

Druga nagrajenka je Marta Jerman iz Ljubljane, ki že vrsto let ob koncih tedna prihaja v Dobje, kjer sodeluje pri organizaciji kulturnega in verskega življenja. Je pomemben člen pri izvedbi oratorija, režira dramske igre in kulturne dogodke, kjer nastopa mladina. Sodeluje tudi pri cerkvenih dogodkih, z njeno pomočjo pa se ohranja versko življenje in vrednote.

Še tretji prejemnik priznanja Občine Dobje pa je Peter Frece, ki je že šest let predsednik Kulturnega društva Dobje, ki organizira tradicionalno prireditev Pokaži kaj znaš. Sodeluje tudi pri raznih prireditvah, prav tako pa je režiser dramskih iger, gasilec in glasbenik. Nekaj let nazaj je bil v veliki meri zaslužen za modernizacijo ceste v vasi Škarnice, prav tako pa že več mandatov v različnih vlogah deluje na občini.

Podeljenih tudi devet priznanj župana Občine Dobje

Prva prejemnica priznanja je Alja Salobir iz tamkajšnje osnovne šole. Dejavna je bila v razredni skupnosti, s svojim delom pa se je vključevala tudi v delo na šoli. Na državnem tekmovanju je prejela srebrno priznanje iz znanja Vesele šole. Priznanje prav tako prejme osnovnošolka Doroteja Rajh, ki je bila dejavna v razredni skupnosti, prav tako pa je šolo zastopala na državnem tekmovanju v smučanju. Prejela je tudi srebrno priznanje iz znanja Vesele šole. Osnovna šola je kot prejemnico priznanja predlagala tudi Julijo Jazbec, ki je vsa leta šolanja dosegla odličen uspeh ter sodelovala v projektih z vidnimi uvrstitvami na državnem nivoju. Prejela je srebrno priznanje iz znanja Vesele šole in Razvedrilne matematike ter zlato priznanje iz logike – Logična pošast.

Tamkajšnjim devetošolcem so že bila podana priznanja; vir foto: FB/Osnovna šola Dobje

S tem pa se podeljena priznanja osnovnošolcem še niso zaključila. Naslednja prejemnica je Maja Fenko, ki je v vseh letih šolanja dosegla odličen uspeh. Bila je bila aktivna pri delu razredne skupnosti, prav tako pa je prejela srebrno priznanje iz znanja Vesele šole. Zaradi njenih izjemnih dosežkov je prejemnica priznanja tudi Tea Selič, ki je prav tako vsa leta dosegla odličen uspeh. Sodelovala je na raznih tekmovanjih, ter prejela srebrno priznanje iz znanja Vesele šole in Razvedrilne matematike na državnem tekmovanju. Zala Tovornik je šesta prejemnica tovrstnega priznanja. Osnovnošolka se je izkazala pri vodenju prireditev na šoli, vsa leta šolanja dosegla odličen uspeh, prav tako pa je sodelovala v številnih projektih z vidnimi uvrstitvami na državnem nivoju. Prejela je srebrno priznanje iz znanja Vesele šole.

Priznanje bo povsem upravičeno podeljeno tudi Kaji Leskovšek, ki je s trdim delom prišla do izjemnih šolskih dosežkov. Vsa leta šolanja je dosegla odličen uspeh, prav tako pa je sodelovala v številnih projektih z vidnimi uvrstitvami na državnem nivoju. Prejela je več srebrnih in zlatih državnih priznanj, osvojila pa tudi 2. mesto v državi na tekmovanju iz prostorske prestavljivosti Matemček ter 1. mesto v državi na tekmovanju Strogo zaupno in ponovno na tekmovanju iz prostorski predstavljivosti Matemček. Za osvojena priznanja na matematičnem tekmovanju je prejela priznanje Diamantni kenguru.

Priznanje bo prejel tudi Luka Gubenšek, ki blesti na glasbenem področju. Letos zaključuje šolanje na glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur in ga nadaljuje na umetniški gimnaziji v Celju. Vedno je posegal po najvišjih priznanjih na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Še posebej je blestel na mednarodnem tekmovanju v Beogradu in dve leti za tem na državnem tekmovanju Temsig, kjer je osvojil najvišje število točk v skupini in s tem prvo mesto. S strani glasbene šole je bil izbran za naj učenca v šolskem letu 2022/2023.

Še zadnja prejemnica priznanja pa je šolska delavka Mateja Todorovski, ki je uspešno sodelovala v osmih mednarodnih Erasmus + projektih. V vseh letih so izvedli skoraj dvesto mednarodnih mobilnosti. Preko mednarodnega sodelovanja so nadgradili sodobne pristope poučevanja, izboljšali digitalno pismenost ter spodbujali sodelovanje in ustvarjalnost. Zaradi vsega naštetega se OŠ Dobje predstavlja kot napredna in moderna šola, zaradi Erasmus+ projektov in koordinatorice Mateje tudi v mednarodnem prostoru.