Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 6. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE – ODSTOP OD OGLEDA

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so v obdobju od 29. 5. do 4. 6. 2023 obravnavali eno prometno nesrečo z manjšimi poškodbami na vozilih, pri čemer so vozniki in vozila izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so policisti odstopili od ogleda.

PROMETNE NESREČE S POBEGOM

Dne 29. 5. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Policisti so ugotovili, da je neznani voznik tovornega vozil zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v vzvratno ogledalo nasproti vozečega voznika osebnega avtomobila in s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

Dne 2. 6. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah. Policisti so ugotovili, da je neznani voznik kombiniranega vozila zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v vzvratno ogledalo nasproti vozečega vozila in s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

Dne 3. 6. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah. Policisti so ugotovili, da je neznani voznik zaradi prehitevanja na neprimerni bočni razdalji trčil v prehitevano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

PROMETNI NESREČI I. KATEGORIJE

Dne 30. 5. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah. Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila pri prečkanju nivojskega prehoda čez železniško progo odlomil zapornico. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Dne 1. 6. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanja z nasproti vozečim vozilom. Zoper povzročitelja je bil uveden postopek o prekršku.

PROMETNI NESREČI II. KATEGORIJE

Dne 1. 6. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči izven naselja na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa med vožnjo zapeljal na oljni madež, zaradi česar je izgubil oblast nad motornim kolesom, pri čemer je trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil ter padel po vozišču. Voznik motornega kolesa je bil zaradi suma telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljal v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v prometni nezgodi lažje telesno poškodoval. V zvezi okoliščin prometne nezgode je bila obveščena zavarovalnica.

Dne 2. 6. 2023 so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bila udeležena voznik kolesa z motorjem in voznica osebnega avtomobila. Voznik kolesa z motorjem je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Same okoliščine prometne nesreče še preiskujejo, zoper povzročitelja pa bo uveden postopek o prekršku.

KRŠITEV NEDOTAKLJIVOSTI

Dne 1. 6. 2023 so policisti PP Šmarje pri patruljnem delu na območju občine Kozje zaznali kršitev nedotakljivosti stanovanja, ki sta jo storili dve polnoletni osebi. Policija je v zvezi suma storitve kaznivega dejanja obvestila Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ZLORABA ZNAMENJ ZA POMOČ IN NEVARNOST

Dne 1. 6. 2023 so policisti PP Šmarje iz regijske izpostave za zaščito in reševanje obveščeni o sumu storitve hujšega kaznivega dejanja. Policisti so na kraju ugotovili, da  je vinjena oseba zlorabila službe za pomoč in reševanje z lažnim naznanilom storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo druge osebe. Zaradi storitve kaznivega dejanja bo zoper storilca podana kazenska ovadba na  Okrožno državno tožilstvo v Celju.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 30. 5. 2023 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznici je bilo vozilo zaseženo, zoper njo pa uveden predlog pri pristojnem sodišču za prekrške.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 30. 5. 2023 je občan z območja Šmarja pri Jelšah naznanil, da mu je neznani storilec poškodoval lak na parkiranem osebnem avtomobilu. Policija je v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja obvestila Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Dne 3. 6. 2023 sta občana iz območja občine Podčetrtek naznanila, da jima je neznani storilec poškodoval parkirana osebna avtomobila. Policija je v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja obvestila Okrožno državno tožilstvo v Celju.