Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Bistrica ob Sotli dobila občinske nagrajence


Na predsinočnji seji je občinski svet občine Bistrica ob Sotli potrdil prejemnike občinskih priznanj in nagrad. Na slavnostni seji bodo letos podelili plaketo občine, dve priznanji in denarno nagrado.

Letos najvišje podeljeno priznanje plaketo občine bo prejela prof. dr. Jelka Geršak, ena izmed vodilnih akademikinj na področju tekstilstva in oblačilne znanosti pri nas. S podelitvijo plakete se ji bo bistriška občina zahvalila za bogat opus na znanstvenem in akademskem področju.

Za bogat prispevek na društvenem področju bo priznanje prejel Jože Zorenč, vinogradnik, salamarski ocenjevalec in članu strelske ekipe v športnem društvu, mnoge prireditve v občini pa obogati tudi s »svojo kuhinjo«. Drugo priznanje bo šlo Skupini Tomos – tim Sokoli, ki obeležuje 5-letnico delovanja. Skupina združuje okoli 120 ljubiteljev Tomosovih mopedov in s svojim delovanjem občino promovira širom naokoli.

Denarno nagrado bo prejela Galerijska sekcija Kulturnega društva Bistrica ob Sotli, ki se ponaša z bogato galerijsko dejavnostjo v Galeriji Gabronka.

Priznanja in nagrade bodo podelili na slavnostni seji konec meseca.

Sicer se bo ob občinskem prazniku v Bistrici ob Sotli odvila vrsta družabnih, kulturnih in športnih dogodkov. Že ta vikend bo v znamenju 42. nočnega turnirja v malem nogometu za pokal Marije Broz. 25. junija pripravljajo več občinskih tekmovanj in turnirjev. 29. junija bo v znamenju letnega koncerta Mešanega pevskega zbora Bistrica ob Sotli, dan kasneje bo sledil še koncert Brencl bande. Praznovanje bodo zaključili 2. julija s Petrovim sejmom, ki bo vinogradniško obarvan, saj takrat Društvo vinogradnikov in kletarjev Šempeter zaključuje tudi svoj jubilejni 30. praznik vina.