Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Neurje na Kozjanskem podiralo drevesa, trgalo električne vodnike in razkrivalo strehe (dopolnjeno)


Sinoči je naše območje prizadelo neurje. Znani so prvi podatki, ki jih je objavila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Veter je v Šentjurju poškodoval tudi semafor na enem od križišč; foto: Tadej Mestek / FB Promet za Štajersko

Ob 21.51 je območje občine Šentjur zajelo neurje z močnim vetrom, ki je na več lokacijah podrl drevesa in pretrgal električne vodnike. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, PGD Slivnica in PGD Lokarje, ki so nudili pomoč pri odstranjevanju posledic.

Tekom neurja je v Grobelcah v občini Šmarje pri Jelšah močan veter podrl drevo na streho stanovanjske hiše in razkril streho gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci PGD Sv. Štefan.

Ob 22.06 je v Kačjem Dolu v občini Rogaška Slatina zaradi udara strele med neurjem zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja v izmeri 20 x 10 metrov. Posredovali so gasilci PGD Rogaška Slatina, PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Kristan Vrh, ki so požar omejili in pogasili, nato pa iz objekta premetali okrog 5 ton sena. Ogenj je v celoti uničil ostrešje objekta ter shranjeno krmo.

Ob 22.21 je območje občine Podčetrtek zajelo neurje z močnim vetrom, ki je na več lokacijah v Olimju, Virštanju in v Vonarjah podrl drevesa preko ceste. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek, PGD Pristava pri Mestinju in PGD Sela-Verače-Virštanj, ki so drevesa razžagali in odstranili.