Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mestinjčan na Poljskem do uvrstitve v prvo ligo


Nogometaši poljske ekipe Puszcza Niepolomice, katere član je tudi Mestinjčan Rok Kidrič, so se prebili v prvo ligo, potem, ko so bili boljši od dveh nasprotnikov v dodatnem razigravanju.

Foto: MKS Puszcza Niepołomice/Facebook

Napadalec iz Mestinja je izjemen spomladanski del sezone kronal z uvrstitvijo med poljsko elito. Puszcza je sicer prvenstvo zaključila na petem mestu, a ekipe, ki so zasedle položaje od tretjega do šestega mesta so se udarile v dodatnem razigravanju.

Rok Kidrič in njegovi soigralci so se najprej pomerili z Wislo iz Krakova. Favorizirano moštvo iz drugega največjega poljskega mesta so v gosteh odpravili z 1:4, Rok, ki je bil član začetne enajsterice, pa je igrišče zapustil v 77. minuti.

Tudi v finalni tekmi so nogometaši z juga Poljske nastopili v gosteh, tokrat pa so moči merili z ekipo Termalica Nieciecza. Po rednem delu sta se finalista razšla z rezultatom 2:2, Kidrič pa je v 61. minuti s svojim strelom nasprotnika prisilil v avtogol in tako opravil levji delež za vodstvo svoje ekipe z 1:2. Sledili so podaljški, po katerih je Puszcza prišla do zmagovitega zadetka in velikega slavja.

Foto: MKS Puszcza Niepołomice/Facebook

Rok, ki je svojo nogometno pot pričel v Šmarju pri Jelšah, je bil tako eden izmed ključnih igralcev pri uspehu poljskega moštva. Spomladanski del je namreč zaključil kot najboljši strelec svoje ekipe, ko je dosegel kar sedem zadetkov, ob tem pa je za mesec april prejel tudi nagrado za najboljšega posameznika Puszcze.

Za Kozjansko.info je visoki napadalec o podvigu na Poljskem povedal: ”To je moj največji uspeh do sedaj. Uvrstitev v najvišji rang poljskega nogometa je fantastičen dosežek. Ta uspeh je nagrada za celotno sezono in vso garanje v njej. Sem zadovoljen in že gledam v novo sezono, da se na njo pripravim najboljše kar se lahko.”

Pogodba z novopečenim poljskim prvoligašem se mu sicer izteče konec meseca, zato bo že kmalu jasno kje bo Mestinjčan nadaljeval svojo pot.

Standings provided by Sofascore