Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska zveza Šentjur s tremi tekmovanji poskrbela za gasilsko obarvan vikend


Gasilska zveza Šentjur je poskrbela za gasilsko obarvan drug junijski vikend, saj so izvedli kar tri tekmovanja.

V Ponikvi se je v soboto odvilo pokalno mladinsko tekmovanje Gasilske zveze celjske regije, na isti dan pa se je odvilo tudi mladinsko tekmovanje Gasilske zveze Šentjur. Tam so se mladi gasilci preizkusili v različnih veščinah kot je mokra vaja s hidrantom, vaja razvrščanja, vaja z vedrovko in štafeta s prenosom vode.

Dan kasneje se pri gasilskemu domu v Gorici pri Slivnici odvilo še člansko tekmovanje tamkajšnje gasilske zveze, kjer so morali tekmovalci prikazati vajo z motorno brizgalno in vajo razvrščanja, starejši gasilci pa so svoje sposobnosti preverili na vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Tekmovalci iz PGD Lokarje; vir foto: FB/PGD Lokarje – David Tiselj
Vsa tri tekmovanja so odlično uspela

Na pokalno mladinsko tekmovanje je bilo prijavljenih 43 ekip in sicer 17 med pionirji, 4 med pionirkami, 14 ekip mladincev ter 8 ekip mladink. Med pionirji je tretje mesto zasedla ekipa Šentvid pri Grobelnem 1, druga je bila ekipa Šmartno v Rožni dolini, prva pa Pristava pri Mestinju. V kategoriji pionirk so tretje mesto zasedle gasilke iz Šmartnega v Rožni dolini, druge so bile Rogatčanke, prve pa članice ekipe Lokarje. Med mladinci je na tretje mesto prišla ekipa Loka pri Žusmu, druga je bila Lokarje, tretja pa Ponikva. V kategoriji mladinke so bile tretje gasilke iz Dolge gore, druga je bila ekipa Šmartno v Rožni dolini, prva pa Dobje.

V štirih kategorijah je bilo na mladinsko tekmovanje prijavljenih 35 ekip in sicer 11 ekip pionirjev, 9 ekip pionirk, 11 ekip mladincev in 4 ekipe mladink. Med pionirji so tretje mesto zasedli člani ekipe Slivnica pri Celju, druga je bila ekipa Dobje 1, prva pa Dobje. Med pionirkami je bila tretja ekipa Kalobje, druga Dobje 1, na prvo mesto pa so stopili člani ekipe Dobje. V kategoriji mladinci so tretje mesto zasedli mladi gasilci iz Lokarja, drugi so bili člani ekipe Planina, prva pa je bila Ponikva. Med mladinkami so tretje mesto zasedle članice ekipe Slivnica pri Celju, druga je bila ekipa Planina, prve pa so bile mlade gasilke iz Dobja.

PGD Dramlje na članskem tekmovanju; vir foto: FB/PGD Dramlje

Na članskem tekmovanju se je v pet kategorij prijavilo 32 ekip. Od tega je bilo 14 ekip članov A, 3 ekipe članic A, 13 ekip članov B, 2 ekipi članic B in 5 ekip starejših gasilcev, v kategoriji starejše gasilke pa ni tekmovala nobena ekipa. Tretje mesto med člani A so dosegli gasilci iz Dramlja, druga je bila ekipa Ponikva 1, prva pa Lokarje. Med kategorijo članice A so tretje mesto zasedle gasilke iz Šentjurja pri Celju, druge so bile Drameljčanke, prve pa so bile članice ekipe Ponikva. Med člani B je tretjo mesto zasedla ekipa Lokarje B1, druga je bila ekipa Dramlje, prva pa Slivnica pri Celju. V kategoriji članice B je drugo mesto zasedla ekipa Prevorje, prvo pa Kalobje. Še zadnja kategorija je bila starejši gasilci, kjer so tretje mesto zasedli člani ekipe Šentjur pri Celju, drugi so bili Drameljčani, prva pa je bila ekipa Slivnica pri Celju.