Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska mladina je na Kalobju na tekmovanju pokazala svoje orientacijske sposobnosti


Mladinsko tekmovanje v gasilski orientaciji Gasilske zveze Šentjur je letos potekalo na Kalobju v skupni organizaciji GZ Šentjur in Prostovoljnega gasilskega društva Kalobje.

Tekmovanja se je udeležilo 53 ekip, ki so tekmovale v šestih kategorijah in sicer pionirji, pionirke, mladinci, mladinke, gasilci pripravniki in gasilke pripravnice. Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo naslednjo nedeljo v Gasilski zvezi Zreče-Vitanje, sta se iz vsake kategorije uvrstili prvi dve ekipi.

Foto: Tjaša Ferlež

Tekmovanje se je začelo ob 8. uri, končalo pa z razglasitvijo ob 13. uri. Dogodek je zaradi zelo dobre pripravljenosti ekip potegal brez zapletov. Vreme jim je bilo naklonjeno, zato so se otroci med čakanjem na razglasitev rezulatov lahko zunaj družili, igrali nogomet in odbojko na mivki.

V kategoriji pionirjev, v kateri je sodelovalo 18 ekip, je tretjo mesto zasedla ekipa Planina 2, drugi so bili člani ekipe Dramlje prvi pa pionirji iz Loke pri Žusmu. V kategoriji pionirk je sodelovalo 6 ekip, tretje so bile članice ekipe Lokarje 1, druga je bila ekipa Prevorje, prva pa Planina. V kategoriji mladincev je sodelovalo 18 ekip. Tretji so bili člani ekipe Dolga gora 1, drugi so bili mladi gasilci iz Dobrine, prvi pa mladinci iz Loke pri Žusmu.

Med mladinkami je tekmovalo 8 ekip, tretje mesto so si pritekmovale članice ekipe Planina 2, druge so bile mladinke iz Dobja, na najvišjo stopničko pa so stopile mlade gasilke iz Kalobja. V kategoriji pripravnikov sta tekmovali samo dve ekipi, in sicer ekipa iz Ponikve, ki je bila druga, prva pa je bila ekipa iz Lokarij. V kategoriji pripravnic je tekmovala samo ena ekipa iz Dolge Gore in tako zasedla prvo mesto.

Foto: Tjaša Ferlež