Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci v Sv. Štefanu ustvarili nepozabno soboto: gasilski tekmovanji, veselica in zabava s Potepini (foto, video)


Ta sobota je v Svetemu Štefanu minila v znamenju gasilstva, saj sta se tam najprej odvili dve gasilski tekmovanji, nato pa so pripravili še izjemno veselico, kjer so gasilce in druge prisotne zabavali člani ansambla Potepini.

Popoldne se je najprej odvilo 22. pionirsko tekmovanje za pokal Krajevne skupnosti Sveti Štefan, nato se je po osmi uri začela veselica z ansamblom Potepini, ob istem času pa so gasilci izvedli še 35. tekmovanje za memorial Štefana Krumpaka. Tako pionirji kot tudi malo starejši gasilci so se pomerili v različnih veščinah, katere temeljijo na spretnostih, ki jih gasilci potrebujejo pri pravih intervencijah.

Pionirke med izvedbo vaje; foto: Milenka Blaževič

V vseh štirih kategorijah je na obeh tekmovanjih nastopilo skupaj kar 38 ekip. V kategoriji pionirji je nastopilo 9 ekip, med pionirkami so nastopile 4 ekipe, na drugem tekmovanju pa je nastopilo še 17 ekip članov in 8 ekip članic.

Po seštetih točkah je bil čas za razglasitev rezultatov. V kategoriji pionirji so bili tretji mladi gasilci iz Mestinja, druga je bila ekipa iz Pristave, prva pa ekipa Veliki Podlog. V kategoriji pionirke so pokal za tretje mesto prejele gasilke iz Rogatca, druga so bila dekleta iz Pristave, prva pa je bila ekipa iz Velikega Podloga. V kategoriji člani so tretje mesto zasedli gasilci iz Dobrovlja, drugi so bili člani ekipe Šmarje pri Jelšah, pokal za prvo mesto pa so prejeli člani gasilskega društva PGD Steklarna Rogaška Slatina. V kategoriji članice so se na tretje mesto uvrstile gasilke iz Dobrovelj, druge so bile članice ekipe Lesično-Pilštanj-Zagorje 2, prva pa je bila ekipa Steklarna Rogaška Slatina B.

Mladi gasilci med podelitvijo; foto: Milenka Blaževič
Muzikantje so zbrane zabavali še dolgo v noč

Osrednji dogodek sobote, ki je v Sveti Štefan privabil mnoge željne zabave, pa je bila gasilska veselica z ansamblom Potepini. Ti so prisotne zabavali z raznimi dobro poznanimi pesmimi, mnogi pa so ob poskočnih ritmih harmonike in kitare zaplesali.

Kot se spodobi, je bila prisotnim na voljo hrana in pijača, svojo srečo pa je bilo možno preizkusiti tudi v srečelovu. Dogodek je prav tako obiskal župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš. Organizatorji so bili veseli tudi obiska iz oddaljenih krajev. Kot nam je povedal predsednik tamkajšnjega gasilskega društva Sebastjan Čuden, so nekatere ekipe prišle tekmovati tudi iz Velenja in Krškega. Mnogi so se seveda po tekmovanju zadržali še na tamkajšnji veselici.

Podelitev nagrad po članskemu tekmovanju; foto: Milenka Blaževič
Vabljeni k ogledu bogate fotogalerije in videa: