Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaško Slatino se med 20. majem in 17. junijem vrača Mesec športa


Včeraj so v Rogaški Slatini izpeljali novinarsko konferenco na temo Mesec športa 2023, ki se bo odvijal med 20. majem in 17. junijem. V tem času se bo zvrstilo več že dodobra znanih in priljubljenih športnih prireditev.

Rogaška Slatina za vse ljubitelje rekreacije tudi letos pripravlja Mesec športa 2023, ki se prične že čez 10 dni. Mesec športa se bo 20. maja pričel z drugim Bobrovim bicikliranjem in zaključil 17. junija s Festivalom športnega filma. Med njimi bo tudi cilj 29. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji in 6. Afroditin tek.

Na tiskovni konferenci so spregovorili mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina, Dino Markovinović, direktor JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina in Tjaša Markovinović, predstavnica podjetja Kozmetika Afrodita iz Rogaške Slatine.

Javnosti je župan predstavil športne investicije v preteklih 25-tih letih samostojne občine in tiste, ki jih v prihodnje še načrtujejo. Na vprašanje povezovalke tiskovne konference, Alenke Vodušek, »Kako vidijo promocijo občine skozi šport?«, župan Kidrič odgovarja: »Letos iz proračuna za promocijo občine skozi šport in rekreacijo namenjamo 120.000 €. Naj povem, da imamo za vsakodnevno športno aktivnost zgrajenih 35 km daljinskih kolesarskih povezav, 15 kolesarskih stez različnih težavnostnih stopenj, posebej označenih 6 sprehajalnih poti različnih dolžin, centralno otroško igrišče in skate park pri II. osnovni šoli. Cilj je pritegniti čim več občank in občanov v različne oblike rekreacije, teh občanov je že več kot 20 %. Cilji občine skozi športne investicije so trajnostna mobilnost, življenjski slog »zdravega duha v zdravem telesu«, zahvala pa gre seveda vsem sponzorjem in donatorjem, ki podpirajo rekreacijo v naši občini.«

Na novinarski konferenci so o organizaciji dogodkov Meseca športa spregovorili Tjaša Markovinović, mag. Branko Kidrič in Dino Markovinović (foto: Kozjansko.info).

Dino Markovinović je med drugim izpostavil tri glavne vsebine 2. Bobrovega bicikliranja – promocija kolesarskih poti v občini, spoznavanje Bobrovega centra in nakup treh koles za invalidne osebe, ki jih bodo prav tako vključili v bicikliranje. Da je Bobrovo bicikliranje uspešen projekt, potrjuje 30 % več prijav kot lani, oziroma okoli 400 udeležencev.

Predstavnica Kozmetike Afrodita, ki je glavni pokrovitelj 6. Afroditinega teka, Tjaša Markovinović pravi: »V sodelovanju s Štajerskim valom smo zelo veseli, da bomo letos dosegli okoli 1.000 prijavljenih, dogodek smo poleg teka na 1 km, 5 km in 10 km letos nadgradili s pohodom na Janino in vozičkanjem najmlajših za vso družino. Spremenili smo letošnje trase, glavno prizorišče dogajanja bo na Evropski ploščadi z Afroditinim kotičkom, 6. Afroditin tek bomo letos za vozičkanje razširili še na Pegazovo ploščad.«

Pomembna vez rekreacije in športa med občino in športnimi društvi skozi vse leto pa je Športna zveza Rogaška Slatina. Delovanje ŠZ Rogaška Slatina je predstavil sekretar Jože Strniša: »Pri ŠZ bomo najbolj aktivni 17. maja, ko bomo za otroke organizirali mini olimpijado v različnih športih. S tem bomo našim športni društvom omogočili, da se mlajšim predstavijo in jih povabijo medse. ŠZ organizira dejavnosti, ki jih društva ne. Ene glavnih so izbor športnika leta, počitniške dejavnosti, izleti, tek v naravi z dobrodelno noto, sodelujemo z Zdravstvenim domom Šmarje pri Jelšah, da rekreacijo približamo tudi starejšim in druge. Na Afroditinem teku bomo sodelovali z organizacijo pohoda na Janino. Odkar je Občina Rogaška Slatina samostojna smo izjemno ponosni na vse športne infrastrukturne pridobitve občine – pridobitev telovadnice in modernega športnega centra v Kostrivnici, novo planinsko kočo Velikonočnico, moderno igrišče za mali nogomet na Sv. Florijanu in novo telovadnico na POŠ Sv. Florijan. Občini gre velika zahvala za vlaganje v šport, saj je to osnova za uspešne športnike in razvejan šport v naši občini.«

Jože Strniša je predstavil delovanje Športne zveze Rogaška Slatina
(foto: Kozjansko.info).
Greta Kokot Rajnkovič, programska direktorica Štajerskega vala, ki soorganizira 6. Afroditin tek (foto: Kozjansko.info).