Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci kozjansko-obsoteljskih vrtcev predstavili letošnji Veseli vrtiljak


Ta petek so šmarski najmlajši, otroci Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah, v zgornji dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah gostili že vrsto let tradicionalni Veseli vrtiljak. Navdušeni starši in ostali sorodniki so svoje malčke podprli z obiskom te medobčinske revije petja in plesa, ter tako napolnili dvorano Kulturnega doma.

Otroci se za različne pevske, glasbene in plesne nastope pripravljajo precej časa, zato so na svoje nastope lahko zasluženo ponosni, z dobro uro dolgim kulturnim programom pa so gledalcem poživili in popestrili dan.

Zbrane je najprej toplo pozdravila in nagovorila ravnateljica Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah, Jelka Kitak, zatem pa se je njenim besedam pridružil še Uroš Operčkal, podžupan Občine Šmarje pri Jelšah.

Otroci so medtem v zaodrju že nestrpno čakali na svoje predstavitvene točke. Kolo Veselega vrtiljaka so zavrteli vrtci iz občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Šentjur, Štore in nenazadnje Šmarje pri Jelšah – enoti Sonček in Šentvid.

Vrtec Bistrica ob Sotli, enota Pikapolonica med živahnim nastopom. (foto: JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah)

Ob koncu prireditve je nekaj besed spregovorila tudi gostja, mag. Leonida Došler, vodja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območne izpostave Šmarje pri Jelšah, ki se je iskreno  zahvalila vsem sodelujočim. Ob zaključku Veselega vrtiljaka je z ravnateljico in podžupanom podelila slavnostna priznanja mentoricam nastopajočih skupin, ki malčkom nenazadnje poskušajo približati kulturo skozi petje, ples in glasbo.

Tanja Zagorščak, vzgojiteljica šmarske enote Sonček za konec dodaja: »Veselilo nas je, da smo se ponovno  zbrali v tako velikem številu in širšemu okolju pokazali  kaj zmoremo s skupnimi močmi. Naj živi in naj se vrti Veseli vrtiljak!«

Do prihodnjega maja, ko se bodo otroci znova zavrteli in zapeli na Veselem vrtiljaku, pa vabljeni k ogledu fotogalerije.