Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogatec gosti razstavo del legendarnega slovenskega striparja Mikija Mustra


V Dvorcu Strmol v Rogatcu je bila konec aprila s proslavo in glasbeno popestritvijo odprta razstava z naslovom “Stripi Mikija Mustra”, kjer so razstavljeni stripi legendarnega striparja.

Na odprtju so se zbrali ljubitelji stripov, ki so prisluhnili petju otroškega zbora VIZ OŠ Rogatec in Anje Koražije pod vodstvom in klavirsko spremljavo učiteljice Barbare Žerjav. Poseben gost otvoritve je bila Nanika Muster Čenčur, polsestra Mikija Mustra, ki je nekaj let preživela v Rogatcu skupaj z njihovim očetom, zdravnikom Jožefom Mustrom.

Zbrani na odprtju razstave; vir foto: rogatec.si

Na odprtju razstave je bil prav tako prisoten Aleksander Buh, založnik iz Strip.art.nice Buch. Trgovina s stripi od leta 2019 izdaja knjige Mustrovih stripov v barvah in s tem ohranja dediščino uspešnega avtorja. Prav lansko leto pa je minilo 70 let od prve objave Mustrovih stripov, ko so svet ugledali liki, kot so Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik. Razstava bo v Dvorcu Strmol gostovala do 15. junija.

S svojimi legendarnimi liki Miki Muster bralce navdušuje tudi izven Slovenije

Miki Muster, rojen 1925, je bil slovenski stripar, ilustrator in animator, ki je ustvaril legendarne like, kot so Zvitorepec, Lakotnik in Trdonja. S svojimi stripovskimi junaki je navduševal mnoge bralce ne samo po Sloveniji, temveč tudi po svetu. Poleg stripov je ustvarjal tudi animirane filme, ilustriral knjige in revije. Za svoje delo je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada. Umrl je leta 2018.

Vir foto: rogatec.si