Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstava devetošolcev, ki je na noge dvignila polno dvorano šmarskega kulturnega doma


Mladi iz Mladinskega kulturnega kluba Netek, vsi učenci osnovne šole Šmarje pri Jelšah, so sredi aprila navdušili občinstvo s premierno uprizoritvijo predstave “Party do sm(a)rti”.

Obiskovalci so do zadnjega kotička napolnili veliko dvorano šmarskega kulturnega doma in po koncu predstave pripravili stoječe ovacije.

Trije devetošolci, Blaž Kolar, Pija Herič in Mia Šuc, so sami napisali besedilo, scenarij in organizirali dogodek. Poleg komičnih vložkov se predstava ponaša tudi z glasbo, plesom in svetlobnimi učinki. Mentorica igre Nuša Kolar, koreografinja Katarina Ratej in mentorica petja Tjaša Ogrizek so mladim avtorjem pomagale pri ustvarjanju predstave, medtem ko so v šmarskem kulturnem domu z oblikovanjem luči in zvoka pomagali Borut Bevc in Žiga Lah Koštomaj. Trem devetošolcem so pri menjavi scen na pomoč priskočili tudi drugi devetošolci, skupaj jih je bilo skoraj 20.

Foto: Žan Lah Koštomaj

Navdušenje nad predstavo je bilo tako veliko, da so starši in sorodniki nastopajočih pripravili pogostitev za vse obiskovalce, ki so se še dolgo po predstavi zadržali v spodnji dvorani šmarskega kulturnega doma. Večer po predstavi je gotovo zaznamoval obiskovalce za vse življenje, je dejal direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah dr. Marko Samec, ki je ob koncu predstave mladim ustvarjalcem izrazil svoj poklon.

Takoj po koncu predstave je na oder stopil direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah dr. Marko Samec: »Nocojšnji večer vas bo gotovo zaznamoval za vse življenje. Tega, kar ste naredili in dosegli s to predstavo, se najbrž v tem trenutku sami niti ne zavedate. Imate moj poklon!«

Foto: Žan Lah Koštomaj