Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 29. 5. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU TER NASILJE V DRUŽINI

Dne 22. 5. so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj v vinjenem stanju sprva žalil oškodovanko in nadalje pozival k pretepu drugega oškodovanca. Ker kršitelj kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvami, je bil pridržan do iztreznitve na PP Rogaška Slatina, prav tako sta mu bila izdana plačilna naloga. Istega dne se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila izvenzakonska partnerica navedenega kršitelja in naznanila zoper njega dlje trajajoče psihično nasilje. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, na podlagi katerega se ne sme približati oškodovanki in njunima sinovoma, prav tako jih ne sme nadlegovati po komunikacijskih sredstvih. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba na ODT Celje.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

Dne 23. 5. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Spodnji Gabernik. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

25. 5. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bila udeležena voznik in voznica osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Dne 26. 5.smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed voznic. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v tovorno vozilo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče.

V REŽI BANKOMATA POZABIL DENAR

28. 5. so bili policisti obveščeni, da je občan dan prej na enem izmed bankomatov v občini Šmarje pri Jelšah po dvigu denarja v reži pozabil 100 EUR. Oškodovanec je podal zoper neznanca, ki je denar našel in si ga protipravno prilastil, predlog za pregon kaznivega dejanja zatajitve. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper storilca kazenska ovadba na pristojno sodišče.