Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 5. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 28. aprila so imeli policisti pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in mu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil podan tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PONAREJEN BANKOVEC

Istega dne so bili policisti s strani zaposlenega na enem izmed bencinskih servisov na območju občine Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je bil tega dne na bencinskem servisu unovčen ponarejen bankovec za 50 evrov. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJU ZDOLE

Prav tako istega dne so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v kraju Zdole. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem poskušal vlomiti skozi balkonska vrata stanovanjske hiše, vendar mu v notranjost stanovanjske hiše ni uspelo priti. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

29.4 aprila so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršiteljica v vinjenem stanju žalila partnerja in ga udarila v obraz. Ker kršiteljica kljub opozorilom in ukazom policistov ni prenehala s kršitvami, je bila pridržana do iztreznitve na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.