Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 5. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODREJENO PRIDRŽANJE

V naselju Kozje je patrulja ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila pri kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal preveč alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve in je bil zoper slednjega na pristojno okrožno sodišče, oddelek za prekrške, podan obdolžilni predlog.

IZSILJEVANJE PREDNOSTI

Patrulja je v naselju Podčetrtek obravnavala prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila vozniku tovornega vozila. Med njima je prišlo do trčenja, v katerem je nastala le materialna škoda na vozilih. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

V naselju Šmarje pri Jelšah je patrulja obravnavala prometno nezgodo s pobegom. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesreče je bil kasneje povzročitelj nesreče izsleden. Zoper slednjega je bil uveden postopek o prekršku.

DELOVNA NEZGODA

Dne 10. 5. 2023 so policisti v kraju Belo obravnavali delovno nezgodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je delavec v jarku globine približno 2 m čistil vodovodno cev. Pri tem se je nanj vsul gramoz. V nesreči se je delavec hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, naprej pa z letalskim prevozom v UKC Ljubljana. O nesreči je bil obveščen tudi inšpektorat za delo.

GOLJUFIJA PRI PRODAJI ŽIVINE

Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obravnava goljufijo pri prodaji živine pri čemer se je oškodovanka s kupcem živine in opreme za vzgojo živali dogovorila, da ji bo ta kupnino plačal naknadno. Po več pozivih s strani oškodovanke, pa kupec kupnine še vedno ni poravnal. Zoper storilca bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

POSKUS VLOMA V POSLOVNA OBJEKTA

Dne 11. 5. 2023 so bili policisti obveščeni o dveh poskusih vloma v poslovna objekta v naselju Šmarje pri Jelšah. Zoper sedaj še neznanega storilca bo na pristojno Tožilstvo podana kazenska ovadba.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V naselju Šmarje pri Jelšah je patrulja ustavila voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako je bilo ugotovljeno, da za vožnjo vozil nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo na kraju vozilo zaseženo. Zoper slednjega pa je bil na Oddelek za prekrške posredovan obdolžilni predlog.