Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po prenovi planinskega doma Resevna še bolj privlačna


Po obsežni prenovi so pred tednom dni tudi formalno znova odprli Planinski dom Petra Stanteta – Skale na Resevni.

Razgledni stolp na Resevni

Skupna vrednost obnove znaša okoli 400 tisoč evrov, pri čemur so pri Planinskem društvu Šentjur, ki upravlja z domom, poleg četrt milijona evrov sredstev lokalne skupnosti, pridobili dobrih sto tisočakov nepovratnih državnih in evropskih sredstev, osalo pa zbrali z donacijami.

Zaradi bližine in lahke dostopnosti, kakor tudi zaradi stabilne ponudbe v planinskem domu pod vodstvom oskrbnice Ivete Perc, je Resevna čedalje bolj priljubljena točka sproščanja in srečevanje Šentjurčanov, kakor tudi gostov iz okolice. Nemalo jih pride tudi iz smeri Svetine, kakor tudi tisti, ki uporabljajo storitve Slovenskih železnic, saj je iz šentjurske postaje do vrha za urnega pohodnika le uro in pol hoje.

Nedaleč od doma so postavljene tudi informativne točke, ki obiskovalce vabijo, da prisluhnejo zvokm narave oz. pticam. To lahko počnejo tudi iz udobja večje elegantne gugalnice, s katere se da odlično opazovati tudi sončni zahod.

Iz doline do parkirišča pri t.i. jasi vodi asfaltirana pot

Na Resevno se lahko povzpnejo tudi tisti z manj kondicije ali lažjo gibalno oviranostjo, saj je od parkirišča do doma manj kot četrt ure zmerne hoje.

Prenovljeni dom sedaj omogoča 35 ležišč v dveh apartmajih in skupnih ležiščih. Tako bo lahko v prihodnje gostil razne tabore, kakor tudi družine.

Ob obeležju na jasi vsako leto pripravijo spominsko slovesnost

Nedaleč od doma je na najvišji koti Resevne, ki znaša 650 m n.m.v. od leta 1995 20-metrski razgledni stolp, ki omogoča razgled daleč naokrog.

Danes bo na Resevni tudi tradicionalno prvomajsko srečanje.

Oglejte si zanimiv prispevek z nagovorom nedavno preminulega športnega pedagoga Mihe Iskre, ki je bil med pobudniki izgradnje doma na Resevni:

Zaradi pomanjkanja sredstev so dom gradili dolga leta, tako da je prvo odprtje dočakal leta 1981 ob 30-letnici društva.