Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Planinčan postal najboljši mladi voznik v državi


V Centru varne vožnje na Vranskem je Avto moto zveza Slovenije v sodelovanju s Policijo, Rdečim križem Slovenije, Javno agencijo RS za varnost prometa in drugimi partnerji danes razglasila najboljše v akciji Najboljši za volanom 2023.

Ena izmed vaj; foto: AVP

Med desetimi finalisti je pri moških največ znanja pokazal Matic Tovornik s Planine pri Sevnici, 20-letni študent višje policijske šole.

Tako kot najboljša voznica bo tudi on imem možnost eno leto uporabljati sponzorsko vozilo, skupaj z drugimi finalisti pa je postal ambasador varne vožnje.

Oktobra bosta Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju za najboljšega mladega voznika, ki bo v Avstriji.

Tovrstni izbor je bil izpeljan sedmič doslej, v njem pa lahko sodelujejo mladi do 26. leta starosti. Kvalifikacije so potekale prek spletnega testa. V mesecu dni je bilo rešenih skoraj 3000 vprašalnikov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev se je uvrstilo v praktični del tekmovanja.

Utrinek s preizkusa mladih voznikov; foto: AVP

Simona Felser, v. d. direktorja Agencije za varnost prometa je ob podelitvi povedala: “Projekt je odlična priložnost za mlade voznike, da svoje znanje prenašajo naprej in v vlogi ambasadorjev varne vožnje tudi ozaveščajo svoje vrstnike in voznike začetnike. Pomen pozitivnega vzora, ki ga mladi dajejo drug drugim, opažamo tudi na Agenciji, kjer že v času gimnazijskih let mlade ozaveščamo z izvajanjem delavnic Vozimo pametno, za katere je vsako leto več interesa.

Spodbujamo tudi vožnjo s spremljevalcem, saj je vsak varno prevoženi kilometer odlična naložba v varno mobilnost. Mlade spodbujamo, naj sprejmejo pametno odločitev in za volan vselej sedejo trezni, uporabljajo varnostni pas, poskrbijo, da so pripeti vsi potniki, prilagodijo hitrost razmeram, pazijo na pešce, kolesarje, motoriste in voznike e-skirojev, med vožnjo pa naj se odpovejo uporabi mobilnega telefona.”