Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Podčetrtek si poleti obeta prenove več kilometrov občinskih cest


Župan občine Podčetrtek Peter Misja je včeraj s predstavnikom podjetja VOC Celje Matejem Štinglom podpisal pogodbi za prenovo občinskih cest v skupni dolžini večih kilometrov.

Gre za dve ločeni pogodbi, prva pa obsega prenovo treh odsekov cest na območju občine. Dobrih tisoč metrov ceste bo prenovljene v Peclju, prav tako pa bodo dela stekla v Sopotah v Olimju, kjer je cesta še makadamska, v okviru del pa bodo asfaltirali odsek v dolžini dobrih 600 metrov. Še tretja cesta, na kateri se bo delalo, je cesta v Zgornjem Virštanju, kjer bo saniranega okoli kilometra in pol ter preplastenih okoli 700 metrov ceste. Skupna vrednost teh treh projektov je okoli 240 tisoč evrov, sredstva pa bo prispevala občina.

V drugi pogodbi pa gre za prenovo še zadnjega petstometrskega odseka ceste v Vonarju. Izvedla se bo preplastitev ceste, med drugim pa bo prav tako urejeno odvodnjavanje in bankine. Investicija znaša okoli petdeset tisoč evrov, sredstva pa bo v okviru Schengenske pogodbe prispevala država.

Ob podpisu pogodbe nam je Misja povedal: “Kot je razvidno, vlagamo v hribe na vseh koncih občine, tako da smo veseli, da imamo povsod urejene ceste, ne samo v centru.

Na občini si želijo vsa dela končati do sredine avgusta, da se bodo občani za letošnji občinski praznik lahko zapeljali že po novih odsekih omenjenih cest.