Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške znova zasedli vodilni položaj na lestvici (foto)


Nogometaši Rogaške so na predzadnji tekmi 2. SNL gostili Krko. Odpor Novomeščanov so Slatinčani strli v drugem polčasu in povsem zasluženo vpisali nove tri točke. Ob tem je za veselje v Rogaški Slatini poskrbel tudi poraz Aluminija, ki je črno-bele znova postavil na vodilen položaj na lestvici.

Rogaška : Krka 1:0 (0:0)
Mihalić (58′)

Začetna postava Rogaške: Baždarić, Matošević, Lampreht, Mihalić, Pirtovšek, Marcius, Thalisson, Majcen, Kantužer, Gradišar, Haljeta

Slatinčani so že v uvodu tekme prevzeli vajeti igre v svoje roke, njihova premoč po izključitvi Lea Ejupa pa je bila še bolj očitna. Gostujoči nogometaš je namreč v 17. minuti prejel rdeči karton, ko je kot zadnji igralec Krke v protinapadu podrl Nejca Gradišarja.

Rogaška je nekajkrat ogrozila vrata gostov, najnevarneje pa je bilo ob poskusih Nermina Haljete in Matica MarciusaV 30. minuti so prvič nevarno zapretili tudi Novomeščani, ki so se večji del polčasa le branili.

Tudi drugi polčas se je pričel s pritiskom črno-belih, ki so vendarle prišli do zasluženega vodstva. Po podaji iz kota je z glavo v polno zadel Emanuel Mihalić. V nadaljevanju tekme so nogometaši Rogaške zanesljivo držali minimalno prednost in tako znova prevzeli vrh lestvice. Aluminij je namreč na domačem igrišču klonil proti Primorju.

V petek bodo Slatinčani v zadnjem krogu gostovali v Krškem, z zmago pa si lahko zagotovijo naslov prvakov in zgodovinsko napredovanje med prvoligaše.

Fotogalerija: David Valant