Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na taktični vaji člani treh društev osvežili svoje gasilske veščine (foto)


Na drugo soboto v maju se je v Zibiki odvila meddruštvena gasilska taktična vaja, na kateri so sodelovala tri gasilska društva.

Svoja gasilska znanja so preverjali gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Zibika, Pristava in Loka pri Žusmu. Vaja je bila razdeljena na dva dela. V prvem delu je šlo za požar stanovanjskega poslopja, v katerem sta ostali ujeti dve osebi. Ogenj je bil lokaliziran in pogašen, obe osebi pa sta bili s strani gasilcev najdeni in rešeni. Po uspešni izvedbi je sledil še drugi del, kjer so sodelujoči preiskovali okolico bližnjega gozda, saj je bila ena oseba še vedno pogrešana. Po najdbi pogrešanca so gasilci zaključili z vajo.

Del vaje je zajemal tudi reševanje pogrešane osebe v gozdu; vir foto: FB/PGD Zibika

Po koncu je sledil še zbor vseh gasilcev in kratka analiza. Vajo so ocenjevali poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Primož Škrablin, poveljnica GPO Šmarje pri Jelšah Barbara Lipavec, poveljnik PGD Šmarje pri Jelšah Miha Šket, poveljnik GZ Šentjur Uroš Siter, predsednik PGD Loka pri Žusmu Bernard Zemet in častni poveljnik PGD Zibika Vlado Rančigaj. Na vaji je sodelovalo 37 gasilcev.

Kot se spodobi, so se gasilci po koncu še okrepčali in poveselili v tamkajšnjem gasilskem domu. Z izvedbo te vaje se je praktično znanje sodelujočih brez dvoma izboljšalo, kar je še posebej pomembno v primeru prave intervencije.