Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi učenci iz štirih držav raziskovali Rogaško Slatino in spoznavali naš način življenja


V preteklem tednu so II. Osnovno šolo v Rogaški Slatini v okviru izmenjave Erazmus+ obiskali učenci iz štirih držav ter skozi razne aktivnosti spoznavali naše navade in odkrivali Slovenijo.

V Rogaško Slatino so prišli učenci iz Avstrije, Francije, Portugalske in Romunije, ti pa so skozi mnogo različnih aktivnosti spoznavali Rogaško Slatino in naš način življenja. Med drugim so si ogledali potek pouka na slatinski osnovni šoli, obiskali so tamkajšnjo steklarno in podjetje OKP, prav tako pa so si ogledali prostore Kozmetike Afrodita. Pot jih je vodila tudi v bolj oddaljene kraje, saj so si en dan rezervirali za ogled Ljubljane in slovenske obale.

Na izletu v Ljubljani; vir foto: FB/VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

Mladi gostje pa niso le raziskovali okolice, udeležili so se namreč tudi večih delavnic. V sklopu teme izmenjave “Save the bees, save the Earth” so iz lesa izdelali hotele za žuželke, zadnji dan pred odhodom pa so v dveh delavnicah izdelali še ognjičevo kremo in napekli okusne medenjake.

Udeležence izmenjave pa je v Aninem dvoru sprejel tudi župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. V nagovoru jim je na kratko predstavil Rogaško Slatino kot eno izmed najstarejših zdravilišč v Evropi, kdo so tisti, ki pomembno sooblikujejo njeno gospodarsko podobo, in pridobljene nazive.

Utrinki iz delavnic; vir foto: FB/VIZ II. OŠ Rogaška Slatina