Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ko na Rifnik pritečeš v 10 minutah (video)


Včeraj so v šentjurskem predelu Nova vas izpeljali tretji prireditev Tek na Rifnik. Kljub bolj kislemu vremenu z občasnimi prebliski sončnih žarkov so lahko organizatorji iz Športnega umetniškega društva Rifnik zadovoljni z udeležbo.

Najhitrejši tekači; foto: ŠUDR

S progo v dolžini 1,9 kilometra in 306 metri višinske razlike je najhitreje opravil Timotej Bečan, ki je na Rifnik (568 m n.m.v.) pritekel v 10 minutah in 9 sekundah in s tem postavil najboljši čas doslej. Bečan je sicer član slovenske reprezentance v gorskem teku, balkanski prvak 2021, rekorder vzpona na Triglav in štiri leta zapored naj gorski tekač Slovenije.

Drugouvrščeni Miran Cvet, ki je bil najhitrejši na lanski prireditvi, je za zmagovalcem zaostal 34 sekund, tretjeuvščeni Blaž Pristovnik pa dobri dve minuti. V absolutni moški konkurenci je nastopilo 25 tekačev.

Najhitrejše tekačice; foto: ŠUDR

Pri ženskah je sodelovalo 9 tekačic. Prva je bila Karmen Klančnik Pobežin s časom 14 minut in 26 sekund. Renata Vetrih je kot drugouvščena za pot potrebovala dodatni dve minuti in pol, tretjeuvrščena Alja Senegačnik, ki je edina od najhitrejših iz šentjurske občine, pa skoraj 17 minut in pol.

ŠUDR-ovci so v okolici Športnega parka Rifnik izpeljali tudi otroški tek

Oglejte si tudi reportažo Črnolica TV: