Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klet ob Ipavčevi hiši v novi podobi, obiskovalci poslej lažje do sanitarij


Družabni prostor

Kot smo pred časom že poročali je šentjurska občina prenovila kletne prostore v stavbi, ki se drži Ipavčeve hiše v Zgornjem trgu in s tem razširila ponudbo svojega protokolarnega objekta.

Nove sanitarije

Pred kratkim so novo pridobitev tudi svečano odprli. Med drugim bodo poslej obiskovalci prireditev imeli veliko bolj prijazno možnost uporabe sanitarij.

Na nekdanjem delovišču je sedaj urejen multimedijski prostor in izveden dvigalni jašek, kakor vse potrebne potrebne instalacije. Iz kleti v pritličje vodijo nove armirano betonske stopnice.

Zaradi same starosti objekta, Ipavčeva hiša je bila namreč zgrajena leta 1760, je bilo pri obnovi potrebno opraviti zelo obsežna dela ter iskati dodatne rešitve, kot so ustrezen način prezračevanja ter namestitev samosušilnih ometov, saj je veliko težavo predstavljala vlaga v stenah.

Klet pred prenovo

Občina je za investicijo pridobila sofinancerska sredstva v višini 50 evrskih tisočakov iz naslova poziva Lokalne akcijske skupine »od Pohorja do Bohorja« oz. Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, skupno pa je investicija vredna dobrih 287 tisočakov. Dela je izvedlo šentjursko podjetje Domgrad, ki na Ulici Dušana Kvedra zadnjega pol leta gradi stanovanjski blok.