Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti z našega območja do številnih medalj na 2. državni pokalni tekmi


V soboto se je v Slovenskih Konjicah odvila 2. državna pokalna tekma Slovenije v karateju. Na tekmovanju je nastopilo 52 karate klubov s 488 tekmovalci, ki so opravili 538 nastopov. Med njimi so bili tudi karateisti iz naše regije.

Pri Karate klubu Rogaška Slatina so 3. mesto osvojili Zarja Petan (malčice kate), Mitja Kuraj (mladinci borbe) in Tara Škrablin (mladinke borbe). Prav tako pa so do brona prišli kot ekipa, ki so jo sestavljali Taj Krumpak, Lovro Petan in Ares Šahinovič (malčki kate).

Člani Karate kluba Rogaška Slatina; foto: Karate klub Rogaška Slatina

Uspešni so bili tudi člani Karate kluba Bushido. Tilen Štern je osvojil 1. mesto (mlajši kadeti borbe), Vinko Juraja 2. mesto (mlajši kadeti kate), Alja Tramšek (mlajše kadetinje borbe) in Jakob Žumer (mladinci borbe) pa 3. mesto.

Člani Karate kluba Bushido; foto: Karate klub Bushido/Facebook

Kot člana Karate kluba Kozjansko in Obsotelje sta do zmage prišla Lara Sodin (mladinke borbe) in Leon Sodin (mlajši kadeti borbe), Miha Jurak (najmlajši kate) je osvojil 2. mesto, 3. mesto sta zasedla Tilen Majer (malčki kate) ter Ela Volf Droždan (malčice borbe), Luka Bele pa je osvojil 2. in 3. mesto (mladinci borbe in mladinci kate).

Foto: Karate klub Kozjansko in Obsotelje

V Slovenskih Konjicah sta moči merila tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar, sicer člana Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic, katerim je tokrat pripadla tudi vloga organizatorja. Tajda je individualno osvojila srebrno medaljo (kadetinje kate), ekipno pa zlato. Tadej je ekipno prišel do zlate (mlajši kadeti kate) in srebrne medalje (dečki kate), individualno pa do brona (dečki borbe).

Tadej in Tajda Mavsar; foto: Toni Mavsar