Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci v Šentvidu pri Grobelnem z novim vozilom


Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Grobelnem se je na praznični 27. april okrepilo z novim moštvenim vozilom GVM-1 znamke Ford Transit.

Gre za gasilsko vozilo za prevoz moštva, ki jo sestavlja voznik in 8 potnikov ter velik prtljažni prostor. V društvu so doslej že premogli moštveno vozilo, vendar je bilo dotrajano, zato so se odločili, da ga  nadomestijo z novejšim, malo rabljenim vozilom.

Pri slavnostnem slavoloku so pomagali njihovi sosedje iz sosednjega PGD Ponikva, kakor tudi člani prijateljskega PGD Slemen iz Selnice ob Dravi.

V garaži šentviškega gasilskega doma imajo poleg omenjenega novinca še tri vozila, in sicer: : GVV-1, GVC 16/25 in AC 16/50.

Sprememba v vodstvu društva

Šentviški gasilci nadaljujejo s tradicijo ženskega predsedništva; foto: PGDŠpG

Na letošnjem volilnem občnem zboru je predsednica društva namesto dosedanje predsednice Natalije Šolinc postala Urška Leskovar, poveljnik pa še naprej ostaja Matej Žogan.

V okviru njunega mandata bo leta 2027 tudi 100-letnica društva.

Dva operativca sta pozimi uspešno opravila tečaj za izolirni dihalni aparat; foto: PGDŠpG

Šentviški gasilci v svojih vrstah združujejo 200 članov, pri čemur imajo 40 operativnih članov in članic.

Redno se udeležujejo usposabljanj na operativnem področju, kakor tudi gasilskih tekmovanj.

Prav tako je v društvu veliko mladih nadobudnih gasilk in gasilcev, ki dosegajo odlične rezultate na občinskih in regijskih tekmovanjih ter uvrstitve na državno tekmovanje.

Bliža se Šentvidovo

Člani društva so v kraju aktivni tudi pri organizaciji prireditev. Tako vsako leto priredijo pustno veselico ter v poletnih mesecih še Šentvidovo, ki postaja čedalje bolj prepoznavno. Prireditev med drugim zajema golažijado, blagoslov traktorjev in nočno gasilsko tekmovanje. Letošnja izvedba bo 10. junija pod velikim šotorom na igrišču v Šentvidu, glasbeni gostje pa bodo iz skupine Gadi.

Med prazniki so v Šentvidu postavili tudi mlaj: