Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec zanesljivo odprl finale državnega prvenstva


Dobovec je v finalu državnega prvenstva v futsalu v Rogaški Slatini gostil Vrhniko. Dobovčani so levji delež opravili v prvem polčasu in tekmo nato mirno pripeljali do zmage.

Dobovec : Siliko Vrhnika 6:2 (5:1)
Pasariček (6′, 11′, 26′), Čujec (12′), Duščak (19′), Echavarria (20′); Jandrić (11′), Mohorič (36′)

Mrežo nekoliko okrnjene zasedbe iz Vrhnike je po strelu iz obrata načel Patrik Pasariček, a so gostje preko Nikole Jandrića uspeli izid poravnati. Sledil je ekspresen odgovor črno-belih, znova pa je v polno zadel Pasariček, ki je izkoristil podajo iz kota.

V 12. minuti je veliko napako v obrambi Vrhnike unovčil Kristjan Čujec. To je Dobovčanom omogočilo, da so žogo prepustili gostom in se osredotočili na branjenje. Zaradi tega so se jim začeli odpirati protinapadi, enega izmed njih pa je izkoristil Klemen Duščak. Tik pred odmorom je izid prvega polčasa postavil Kolumbijec Echavarria, Dobovec pa si je tako že predčasno tlakoval pot do zmage.

V drugem delu dvoboja sta bili ekipi nekako z mislimi že na drugi tekmi, kljub temu pa so gledalci videli še dva zadetka, po enega na vsaki strani. Za domače je svoj tretji zadetek dosegel Pasariček, v taboru gostov pa je končni izid postavil Marko Mohorič.

Kujtim Morina, trener Dobovca, je po tekmi dejal: ”Najprej želim čestitati mojim fantom, ki so vodili ekipo do zmage, všečen pa je bil tudi način, kako so to naredili. Od začetka smo kontrolirali tekmo. Bili smo ekipa, ki je iskala gol. Ob polčasu smo vodili 5:1 in nekako rešili dilemo zmagovalca tekme. Veseli me, da smo tudi ob vodstvu 5:1 ustvarjali nove priložnosti in finale odprli na najboljši način. Malce sem se bal tekme, ker je bil Siliko v tekmovalnem ritmu, mi ne.”

Druga tekma bo v četrtek, ko bo Dobovec v vlogi gostujoče ekipe.