Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec po šestmetrovkah do druge zmage v finalu


Dobovec je na drugi tekmi finala državnega prvenstva v futsalu gostoval pri Vrhniki, tokrat pa so se črno-beli morali za zmago precej bolj namučiti kot na prvem obračunu.

Siliko Vrhnika : Dobovec 1:1* (0:0)
Vesel (36′); Matošević (29′)

Potem ko se je prvi del tekme končal brez zadetkov, je nato v 29. minuti Vedran Matošević po lepem prodoru vendarle zatresel mrežo. Domači so po zaostanku pritisnili na vso silo in 4 minute pred koncem z nekoliko sreče uspešno poravnali izid. Med strelce se je vpisal Max Vesel. Vrhnika je sicer 15 sekund pred koncem srečanja po protinapadu stresla tudi vratnico.

O zmagovalcu so tako odločali streli iz šestih metrov. V taboru Dobovca so bili prav vsi natančni, svoje pa je z obrambo prispeval tudi Marko Peček. Dobovčani so tako dosegli še drugo finalno zmago. Šesti naslov državnih prvakov oziroma petega zapored si bodo lahko priigrali v četrtek v domači dvorani.

Kujtim Morina, trener Dobovca, po tekmi: ”Na Vrhniko smo prišli po zmago. To šteje. Moji igralci so spet potrdili svoje kvalitete in svoj karakter, ko je bilo to najbolj potrebno. Cel teden smo imeli težave, igralci vedo, o čem govorim. Kakšna bo ta druga tekma finala, je bilo jasno že v petek zvečer. Celo tekmo, njen scenarij, sem imel narisan. Zmaga je pomembna, naj fantje uživajo, ker so naredili veliko stvar: vodimo 2:0. A bom opozoril: nič še nismo naredili!”