Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovčani do šestega naslova državnih prvakov


Dobovec je na tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva v Rogaški Slatini gostil Vrhniko, tekma pa se je izkazala za odločilno. Črno-beli so namreč še tretjič ugnali Siliko in se tako ob bučni podpori domačega občinstva veselili novega naslova državnih prvakov.

Dobovec : Siliko Vrhnika 7:0 (3:0)
Santos 13′, 21′, Mordej 17′, 39′, Čujec 19′, Matošević 31′, Cesarec 40′

Obračun se je pričel nekoliko zadržano iz obeh strani, saj so se igralci zavedali za kako pomembno srečanje gre. Vendarle so si gostje v drugem delu prvega polčasa privoščili veliko napako, to pa je izkoristil Antonio Santos. Brazilec je ukradel žogo nasprotniku in odigral dvojno podajo s Kristjanom Čujecom, nato pa brez težav zaključil v prazno mrežo.

S fantastično izvedbo prostega strela je v 17. minuti Rok Mordej poskrbel za povišanje vodstva, njegovo delo pa je z izjemnim strelom z razdalje nadaljeval Čujec. Vrhnika je v drugem polčasu poskušala z igro brez vratarja, kar se jim ni obrestovalo. Santos je na bizaren način prišel do svojega drugega zadetka potem, ko se je njegova blokada strela na sredini igrišča odbila v gostujočo mrežo.

Zmeda gostov se je nadaljevala v 31. minuti, napako Vrhnike pa je tokrat izkoristil Vedran Matošević. Pred koncem sta v polno zadela še Mordej in Niko Cesarec ter tako postavila končnih 7:0.

Dobovec je tako še šestič postal slovenski državni prvak. To jim je doslej uspelo že v sezonah 2014/15, 2017/18, 2018/19, 2020/21 in 2021/22.