Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zmajčkov tabor predstavili s projektno nalogo in prejeli priznanje


Pred tednom dni so se učenci Osnovne šole Kozje pri izbirnem predmetu turistične vzgoje v Velenju udeležili 37. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njem so predstavili projektno nalogo Zmajčkov tabor.

Ob prejemu priznanja; foto: OŠ Kozje

Devetošolka Anita Kozole je o dogajanju zapisala naslednje:

V Velenje smo prispeli okoli 8. ure zjutraj in takrat smo pričeli pripravljati stojnico. Predstavili smo športno rekreacijsko doživetje v Kozjem, pri tem pa smo sledili zgodovinski, kulinarični in geografski pestrosti Kozjanskega.

Ob 9. uri se je vseh osem šol odpravilo k odru, kjer nas je pozdravil zabaven voditelj, ki je nato tudi sam hodil po stojnicah in nas spraševal o pripravljenem projektu. Stojnice je ocenjevala tudi komisija. V času, ko nismo predstavljali naših projektov, smo se odpravili po stojnicah drugih šol, da smo izvedeli več o ostalih projektih za kviz, ki je sledil. Začel se je ob 11. uri, ko so se vse šole spet odpravile k odru. Vsaka šola je izbrala dva predstavnika, ki sta odgovorila na 5 vprašanj ene izmed udeleženih šol. Na koncu je komisija razglasila dobitnike priznanj in prejeli smo srebrno priznanje na katerega smo vsi zelo ponosni.

Ta dan je bil zelo zanimiv in poučen. Izvedeli smo veliko novih podatkov o drugih šolah in pridobili nove prijatelje. Z izdelavo in predstavitvijo projekta smo še bolj ponosni na naš domači kraj, znamenitosti in dejavnosti v njem.