Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z zaključkom Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja prišli do novih zmagovalcev


To soboto se je zaključila še zadnja izmed zimskih lig v organizaciji Športne zveze Kozje, Šahovska liga Kozjanskega in Obsotelja.

Zaključni krog so gostili prvaki predzadnjega kroga, ekipa ŠD Bistrica ob Sotli. Zadnjega dogodka četrte sezone se je izmed sedmih sodelujočih ekip udeležilo šest, manjkala je ekipa ŠD Polje ob Sotli. Potem ko so na prvih štirih turnirjih imeli vedno iste zmagovalce, ekipo ŠD Bistrica ob Sotli, so na petem le dobili druge. S petimi zmagami na petih tekmah je to postala ekipa Društva upokojencev Senovo. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa ŠD Kozje, tretji pa so bili domačini.

Ekipa ŠD Bistrica si je že pred zadnjim turnirjem zagotovila novo skupno zmago. Naslov prvaka so osvojili drugič zapored in tretjič v štirih sezonah. Se je pa ekipa DU Senovo z zmago na zadnjem krogu zavihtela na drugo mesto in za eno samo točko prehitela ekipo ŠD Kozje. Ostale štiri ekipe so za prvimi tremi kar precej zaostale. Najboljši posameznik zadnjega kroga je bil Vid Koritnik iz ekipe ŠD Kozje, ki je zmagal vseh pet partij na prvi deski. Skozi celotno sezono pa so bili najbolj konstantni trije člani zmagovalne ekipe in sicer Aljaž Sušin, Jože Blažinč in Ivan Sušin, ki so osvojili nad 90% možnih točk.

LESTVICA 5. KROGA
1. DU Senovo      10     12,5
2. ŠD Kozje           8     11
3. ŠD Bistrica        6      8
4. ŠD Imeno          4     10
5. TK Kozje            1       4,5
6. ŠD Buče            1       2,5

KONČNA LESTVICA SEZONA 2022/23:
1. ŠD Bistrica      70
2. DU Senovo     57
3. ŠD Kozje         56
4. ŠD Imeno       40
5. ŠD Buče         24
6. TK Kozje        22
7. ŠD Polje         14

Drugouvrščeni – DU Senovo; vir foto: ŠZ Kozje
Tretjeuvrščeni – ŠD Kozje; vir foto: ŠZ Kozje