Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini na ogled Prikazni


V Anini galeriji v Rogaški Slatini so prejšnji teden odprli slikarsko razstavo likovnega ustvarjalca Tomaža Milača iz Celja s pomenljivim naslovom Prikazni.

Eno od razstavljenih Prikazni Tomaža Milača; foto: Nani Poljanec

Likovni kritik Mario Berdič je Milača, rojenega leta 1978, na eni izmed njegovih prejšnjih razstav opisal kot slikarja, ki združuje dva pola, notranjo človeško intimo in zunanjo objektivno stvarnost, pri čemer se poraja vprašanje, kaj je torej bolj resnično – kar doživljam sam ali kar se dogaja zunaj mene. Njegova slike je označil za zbirko nadrealističnih del izjemne kakovosti, slikarja pa primerjal celo z Dalijem.

Milač je med drugim znan kot avtor prvega celjskega murala, ki ga najdete med Muzejskim trgom in ulico Na okopih.

Na slatinskem dogodku je po poročanju Nanija Poljanca gostujočega umetnika predstavila Sergeja Javornik. O razstavljenih delih je spregovoril sam avtor, ki je povedal, da je skupna nit njegovih del horor, saj z njimi vedno poskuša ustvariti nekakšno psihološko napetost, vseeno pa delom rad dodaja tudi humorno noto.

Za glasbeni program je poskrbel harmonikar Martin Belcer, razstavo pa je odprla Sandra Mitrović. Razstava bo sicer na ogled do 14. maja.