Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Mozirskem gaju kmalu višek razstave tulipanov in pomladnega cvetja


Letošnji pogled na čebelnjak; foto: Maja Horvat

Z aprilom so v Mozirskem gaju po nekaj mesecih ponovno odprli vrata. Obiskovalci lahko tokrat uživajo med 150 tisoč tulipani, 20 tisoč mačehami, marjeticami in spominčicami njihovih vrtnarjev, kakor tudi 30 tisoč hijacint in moskarij. Pisane barve dajajo vtis pomladnih vibracij, posebno doživetje pa je njihov vonj.

Lanski pogled na tulipane; foto: Maja Horvat

Nekateri tulipani so se že razcveteli, večina pa še čaka, da jih malo bolj velikodušno pobožajo sončni žarki. V Mozirskem gaju predvidevajo, da se bodo tulipani najlepše razcveteli ravno v času viška razstave med 27. aprilom in 2. majem, ko pripravljajo tudi dodatne aktivnosti za obiskovalce.

Takrat bodo poleg cvetje in tamkajšnjih zgodovinskih objektov obiskovalce pričakale tudi stojnice domačih obrtnikov.

Hijacinte; foto: Maja Horvat

Na ogled bodo tudi želve in papige, za otroke pa bodo organizirane tudi druge aktivnost. V času med 30. aprilom in 2. majem bodo se bodo na potkah med cvetjem sprehajali tudi t.i. risani junaki.

Tulipani bodo predvidoma cveteli vse do sredine maja, v tamkajšnjem parku pa so poleg omenjenih zanimivosti na ogled tudi tematski vrtovi. Upravitelji za letošnjo sezono napovedujejo nekatere novosti, ki pa jih še niso razkrili.

Prizorišče je odprto vse dni, tudi med prazniki in vikendi, od 9. do 19. ure.