Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svetovni dan knjige: na Kozjanskem tokrat bogat kulturni program


Danes obeležujemo že 23. svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki je letos osredotočen na domorodne jezike.

Knjige so za mnoge odličen vir zabave in izobraževanja, zato je 23. april Unesco leta 1995 določil za svetovni dan knjige. Kot Slovenci lahko uživamo v sreči, da imamo bogato književno tradicijo in da lahko prebiramo knjige v našem lastnem jeziku.

Branje knjig v slovenščini nam prav tako ponuja priložnost, da ohranjamo svoj jezik, ga razvijamo in prenašamo na prihodnje generacije. Zato je pomembno spodbujati branje v slovenskem jeziku ter podpirati domače avtorje, ki skrbijo za razvoj slovenske literature.

Ob svetovnem dnevu knjig bodo na Kozjanskem organizirani kulturni dogodki, ki nam omogočajo, da se poglobimo v svet literature ter se skozi branje povežemo z drugimi bralci in avtorji. Dogodke v naših krajih preverite v nadaljevanju.

Praznovanja svetovnega dneva knjige tudi na našem območju

V ponedeljek ob 19. uri se bo v prostorih Knjižnice Šmarje pri Jelšah  odvila Noč knjige 2023. V goste so povabili vsestranskega ustvarjalca Jerneja Dirnbeka Dimeka, ki bo pogovor popestril z izvedbo nekaterih svojih pesmi.

Noč knjige bodo praznovali tudi v Knjižnici Rogaška Slatina. V petek je prisotne že obiskala Vlasta Nussdorfer, ki je predstavila novo knjigo z naslovom Moj pogled, še dan prej pa se je odvila Plesno pravljična urica, kjer so nastopile baletke. Slatinska knjižnica pa bo v kratkem praznovala tudi 20 let delovanja, ki ga bodo z glasbeno skupino Erosi ob 18. uri jutri proslavili v Aninem dvoru.

V šentjurski knjižnici pa so ob današnjem svetovnem dnevu knjige zapisali to misel: