Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spretnemu spletnemu prevarantu večkrat nakazala denar


Na območju celjske policijske uprave so pred tedni obravnavali spletno goljufijo. Občanka je preko spleta komunicirala z neznancem, ki jo je pod pretvezo, da nujno potrebuje denar za zdravljenje prepričal, da mu je preko spleta, na različne bančne račune, večkrat nakazala denar.

Ob tem s PU Celje opozarjajo občane, da naj bodo izjemno pozorni pri komunikaciji z neznanci. Internet je namreč postal neznansko privlačen za spletne kriminalce. Napadalci z umetelnimi zvijačami in obljubami od žrtev izžamejo denar ali pridobijo dragoceno finančno informacijo.

Prevare, v katerih nastopajo že zdavnaj pozabljeni in preminuli svojci ali nigerijski princi, še zdaleč niso več edino sredstvo za doseganje cilja. Spletni kriminalci postajajo čedalje bolj inovativni in čedalje teže jih je odkriti. Sodobni spletni prevaranti bodo storili vse, da se dokopljejo do vašega denarja in/ali vaših bančnih podatkov, pri tem pa so se pripravljeni vživeti v najrazličnejše vloge, od direktorja do romantičnega ljubimca

Preberite tudi: Sedem vrst spletnih finančnih prevar, ki jim uporabniki najpogosteje nasedejo