Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan postal državni članski prvak v boksu, BK Legionar s še nekaj medaljami na najvišji ravni


Boks klub Legionar, ki domuje v Rogaški Slatini, se lahko po devetih letih delovanja pohvali s prvim naslovom članskega prvaka.

Zmagoslavni dvig rok po končani borbi v kategoriji do 71 kg; foto: BKL

To je na državnem prvenstvu v Mariboru v kategoriji uspelo Gašperju Podgoršku, ki prihaja iz Sladke Gore v šmarski občini in je tekmoval v kategoriji do 71 kilogramov. Velik del uspeha je opravil v polfinalu ko je premagal Mariborčana Edina Sejdinovića in pripravil presenečanje. V finalu je bil Gašper prepričljivo boljši od Nika Škornika iz Ljubljane.

Uspešni tudi ostali legionarji

Mark Šepic, ki prihaja iz Šmarja pri Jelšah, ni dovolil presenečenja in že drugič zapored postal prvak Slovenije, tokrat med kadeti do 52 kg.

Njegov brat Gal Šepic je tokrat nastopil v kategoriji do 75 kg, kar sicer ni njegova prioritetna kategorija. Do finala je Gal v četrtfinalu s prekinitvijo v 1. rundi premagal Uma Kristalaha Wenika iz Ljubljane.  V polfinalu je bil boljši od Nika Ivanoviča iz Portoroža. V finalu je po deljeni sodniških odločitvi izgubil od Dejana Leburića iz Ljubljane.

Dvig rok po koncu borbe za prvaka še enega legionarja, Florjana Begaja; foto: BKL

Aljaž Fajs je nastopil med mladinci v kategoriji do 63,5 kg. V polfinalu ga je ustavil Patrik Tojnko iz Celja, tako da je na koncu osvojil 3 mesto.

Dragan Grujić je bil med mladinci do 54 kg v finalu boljši obe rundi, nato pa mu zaradi krvavitve iz nosu zdravnik ni dovolil končati dvoboja. Tako je nesrečno izgubil dobljen dvoboj.

Sašo Kovačič med člani do 80 kg ni uspel v četrtfinalu proti Špegliču iz Celja.

Dejan Bele v supertežki kategoriji zaradi zdravniške prekinitve ni odboksal v polfinalu s kasnejšim državnim prvakom, Juretom Šimunovićem iz Ljubljane. Dejan je osvojil 3. mesto, tako kot Sašo in Dragan ter Aljaž pa prihaja iz Rogaške Slatine.

Člani ekipe Boks kluba Legionar na državnem prvenstvu; foto: BKL

Zadnji za BKL nastopil Celjan Florjan Begaj, ki se je v zadnjem času pridružil klubu, v kategoriji do 80 kg. V polfinalu je bil boljši od Miloša Mrdje iz Ljubljane. V finalu je Florjan odboksal tako kot zna in premagal je tudi Denisa Volgemuta iz Ptuja. Florjan je zasluženo slavil naslov.

Povedati je treba da je bil BKL najuspešnejši klub v članski konkurenci, saj so edini imeli tri predstavnike v finalu, na koncu pa dva prvaka. Skupno so na prvenstvu bili 3. najuspešnejši klub v Sloveniji.