Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan na Poljskem na treh zaporednih tekmah do zadetka


Osrednji napadalec iz Mestinja, ki nastopa na Poljskem, je v spomladanskem delu sezone ujel izjemno formo in mrežo nasprotnikov zatresel na treh zaporednih tekmah.

Rok Kidrič je član poljske ekipe Puszcza Niepolomice, ki nastopa v 2. poljski ligi. Moštvo iz juga Poljske se nahaja v borbi za pozicije, ki vodijo med elito poljskega nogometa. Velik doprinos med ekipo v zadnjem obdobju prinaša tudi 27-letni Mestinjčan.

Najprej je zgolj 8 minut po vstopu v igro dosegel zadetek za vodstvo proti ekipi Zaglebie Sosnoviec, s katero so na koncu nogometaši iz Niepolomic remizirali. Sledila je nova tekma in dvoboj s slovito Wislo iz Krakova, kjer je Kidrič iz enajstmetrovke poskrbel za zmago svoje ekipe z 2:1. Napadalec, ki je nogometne korake pričel pri NK Šmarje pri Jelšah, je nato zadel še na tretji zaporedni tekmi proti Termalici iz Nieciecza, a je njegovo moštvo kljub temu klonilo.

Foto: MKS Puszcza Niepołomice/Facebook

Kidrič je torej svojo kariero pričel v Šmarju pri Jelšah, nato pa ob odhodu v srednjo šolo prestopil v vrste celjskega prvoligaša. Celjani so ga ob prehodu v članske vrste posodili na kaljenje v Šmartno ob Paki in Dravinjo, sledil pa je prestop v ptujsko Dravo. Po Dravi je svojo pot nadaljeval pri Dobu, kjer je po izjemni sezoni dobil priložnost tudi med slovenskimi prvoligaši, ko je prestopil v Ankaran.

Po Ankaranu je oblekel dres Aluminija, nato pa še ljubljanske Olimpije. Sledil je tudi prvi odhod v tujino, in sicer v Turčijo, a se je kmalu vrnil v Ljubljano, tokrat je pogodbo podpisal z Bravom. Po klubu iz Šiške je znova okrepil vrste Aluminija, od tam pa je nato sledila selitev na Poljsko.

Puszcza, katere član je Mestinjčan, se po 26. odigranih tekmah nahaja na petem mestu. Direktno v najvišji kakovostni rang poljskega nogometa bosta napredovali prvi dve ekipi, ostale štiri pa se bodo pomerile v dodatnih kvalifikacijah.