Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani morali priznati premoč Domžalčanom


Košarkarji Rogaške so v 23. krogu državnega prvenstva gostili ekipo Heliosa iz Domžal, kjer so morali priznati premoč favoriziranim Domžalčanom.

Rogaška : Helios Suns 73:94 (20:28, 20:20, 18:17, 15:29)

Strelci Rogaške: Durnik 24, Špan in Miličević 10, Tabak 9, Baptiste 18, Močnik 2

Ekipa Rogaške proti drugouvrščeni ekipi ni niti enkrat samkrat prišla do vodstva. Kljub temu prednost gostov ob polčasu ni bila previsoka. Moštvi sta namreč na odmor odšli z rezultatom 40:48.

Tretja četrtina je celo pripadla Slatinčanom, ki so v zadnjo faze tekme vstopili s 7 točkami zaostanka (58:65). Vendarle pa je bila zadnja četrtina pogubna za košarkarje iz mesta termalnih vrelcev, izgubili so jo namreč za 14 točk, končni rezultat pa je tako znašal 73:94.

Pri domačih je bil najbolj učinkovit Urban Durnik, Jure Špan pa je dodal 13 asistenc. Igralci Rogaške, ki niso bili del začetne peterke so dosegli zgolj dve točki, do izraza pa je vsekakor ob koncu tekme prišla tudi utrujenost najbolj obremenjenih igralcev.

Trener Rogaške Peter Markovinovič je po tekmi povedal: ”Podobno kot se nam je dogajalo na zadnjih treh tekmah, žal imamo kratko klop in zato nas nasprotne ekipe dobijo na ritem. Nimamo rotacije, igralci, ki igrajo so preutrujeni in potem pride do teh nihanj, kar pa se nam je že dogajalo celotno sezono. Odhajamo na težko gostovanje v Šenčur, kjer se ekipa dviguje, potem pa sledijo trije lokalni derbiji.”

Četrti poraz na peti tekmi je ekipo iz Rogaške pahnil na sedmo mesto, naslednjo nedeljo pa bodo gostovali pri Šenčurju.