Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani poraženi v Šenčurju


Košarkarji Šentjurja so v 26. krogu državnega prvenstva gostovali pri tretjeuvrščenemu Šenčurju, kjer so vpisali svoj štirinajsti poraz.

GGD Šenčur : Šentjur 90:76 (23:14, 16:19, 24:24, 27:19)

Strelci Šentjurja: Tomažič 22, Nemanič in Rikalo 13, Zupan 11, Craig 7, Glogovac 5, Držić 3, Kellner 2

Šentjurčani, ki so tokrat nastopili brez svojega najbolj nevarnega posameznika Taviana Dunn-Martina, so tekmo odprli precej zadržano. Gorenjci so namreč povedli s 7:0 in tako prvo četrtino dobili s 23:14. Vendarle je sledila nekoliko boljša igra Šentjurja, ki se je tik pred odmorom približal na minimalni zaostanek (34:33).

Šentjurčani so nato sredi tretje četrtine prišli tudi do svojega prvega vodstva (46:49), a so nato v zaključku znova nekoliko popustili in v zadnji del tekme vstopili s šestimi točkami zaostanka (63:57). V zadnji fazi tekme so košarkarjem Šentjurja nekoliko pošle moči, Šenčur pa je slavil z 90:76.

Domača ekipa je dominirala pod obema košema, dobili so namreč kar 40 skokov, Šentjurčani pa 25. V napadu Šentjurja, ki kljub porazu ostaja na četrtem mestu, je bil najbolj razpoložen Tim Tomažič, v zadnjem krogu pa jih čaka lokalni derbi z Rogaško.

Trener Šentjurja Damjan Novaković je po tekmi povedal: ”Tako ali drugače nas ni veliko, tokrat smo igrali še brez Martina (Dunn-Martin), se pravi rotacija je bila zelo ozka. Imeli smo nekatere dobre faze tekme, uspeli smo se vrniti po minus 10, nato je enostavno zmanjkalo energije in menjav. Šenčur je s številnimi skoki v napadu to tekmo zanesljivo zmagali.”