Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prostovoljci leta 2022 v Šentjurju znani: tako so jim izkazali čast


Sinoči so v Ipavčevem kulturnem centru ob zvokih pihalne godbe podelili priznanja za prostovoljno delo mladim in odraslim, ki so se v preteklem letu v občini Šentjur še posebej angažirali za skupno dobro.

Podelitev priznanj naj prostovoljcem in prostovoljkam leta 2022 je bil osrednji dogodek Tedna zdravega mesta Šentjur. Priznanja sta podelila župan mag. Marko Diaci in predsednica komisije za izbor naj prostovoljcev občine Šentjur Albina Karmuzel.

Zbrane je kot slavnostna govorka nagovorila prostovoljka Olgica Krampl, med drugim voznica pri projektu Prostofer, kjer mlajši upokojenci pomagajo starejšim tako, da jim nudijo brezplačen prevoz.

»Vsak človek nosi v srcu in duši lepe in grenke stvari. Naše delo vpliva na počutje vseh generacij, zato imamo Prostoferji zaupen in spoštljiv odnos do sočloveka; do ljudi, ki nas s svojimi težavami in skrivnostmi pričakujejo odprtih rok,« je povedala o svojem delu.

Dogodek je potekal v ritmih Pihalnega orkestra Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pod vodstvom Matjaža Vodiška, program pa je popestril tudi humorist Kulturnega društva Kalobje, Dominik Gračner.

S svojo srčnostjo navduševali v preteklem letu

Edino priznanje v kategoriji do 18 let je prejel Matic Frlež na predlog Razvojne Agencije Kozjansko – OE Mladinski center Šentjur.

V kategoriji 19 do 30 let je priznanje za naj prostovoljko prejela Sara Vehovar iz Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj Šentjur, pohvali pa sta dobila Anja Debeljak na predlog RAK – OE Mladinski center Šentjur in Nik Leljak, ki ga je predlagal Rdeči križ Šentjur.

Prostovoljke Društva upokojencev Šentjur so dobile pohvalo za delo na projektu Starejši za starejše za boljšo kakovost življenjadoma
Prostovoljke Društva upokojencev Šentjur so dobile pohvalo za delo na projektu Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja
doma

V kategoriji nad 31 let sta priznanje prejela Ivo Brodej iz Društva Likovnih ustvarjalcev Rifnik, in Miro (Mirko) Rožej iz Planinskega društva Šentjur, pohvale pa Ivanka Kovačič, Minka Aužner in Štefka Drame iz Društva upokojencev Šentjur, aktivne pri projektu Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja doma. Prav tako sta pohvali prejeli Jasmina Durakovič Pompe, aktivna prostovoljka v Domu starejših Šentjur, ter Angela – Gelca Gajšek iz Skupine za zdrav način življenja, ki si je invalidskemu vozičku navkljub prikvačkala svoje mesto v Guinessovi knjigi rekordov.

Za naj prostovoljski projekt je priznanje prejela skupina Prostofer (Olgica Krampl, Viljem Drobne, Slavko Škof, Marica Rabuza, Marjan Drame, Franc Juršič, Cvetko Kladnik, Zdenka Kosaber, Alojz Brečko in Zdenka Vrečko).

Prostovoljec Simon Jecl s sinom
Simon Jecl organizira dobrodelne dražbe športnih rekvizitov, ki so bili v lasti znanih športnikov za otroke, ki ‘si ne morejo privoščiti vsega, kar ima sam’

V kategoriji prostovoljcev od 31 let, ki delajo z otroki in mladino, pa sta naziv naj prostovoljca dobila Simon Jecl, ki za otroke iz socialno šibkih okolij prireja dražbe rekvizitov znanih športnikov, ter Majda Šporn, podpredsednica Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur.

S prostovoljkami in prostovoljci smo na hitro tudi poklepetali, kratek prispevek si oglejte tukaj: