Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 4. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 27. marca so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika tovornega vozila in voznika osebnega avtomobila do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznic osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje ene izmed voznic. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Dne 28. marca so policisti na območju občine Bistrice ob Sotli obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v prometni znak in ga poškodoval. Odpadli delci prometnega znaka so padli v nasproti vozeči osebni avtomobil ter ga poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

29. marca so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru trgovine v Polju pri Bistrici. Ugotovljeno je bilo, da je NN voznik/-ca v dopoldanskem času zaradi nepravilnega premika z neznanim vozilom trčil/-a v parkiran osebni avtomobil oškodovanca. Neznani voznik/-ca po trčenju ni nudil/-a soudeleženemu v prometni nesreči podatkov. V zvezi s prometno nesrečo še zbirajo informacije.

Dne 30. marca so na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča v obcestni jarek in si poškodoval osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika tovornega vozila in voznika motornega kolesa do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika tovornega vozila. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

TATVINA HRASTOVEGA LESA V PILŠTANJU

Dne 30. marca so policisti obravnavali tatvino hrastovega lesa, ki je bila izvršena v kraju Pilštanj. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od petka, 24. 3., do srede, 29. 3., požagal in odpeljal 5 hrastov in s tem oškodoval Slovenske državne gozdove. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo informacije.

SUM VOŽNJE POD VPLIVOM NEDOVOLJENIH SUBSTANC

Istega dne so policisti pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v ZD Šmarje pri Jelšah. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega sledi ustrezen ukrep.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOZJEM

Dne 31. marca so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Kozje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi okno stanovanjske hiše ter tako vstopil v stanovanjsko hišo. S kraja je odtujil mrežo proti komarjem. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo informacije.

TATVINA GORIVA

Istega dne so bili policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Kozjem, kjer je neznani storilec v osebni avtomobil znamke Seat natočil gorivo in s kraja odpeljal, brez da bi poravnal račun za natočeno gorivo. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Prav tako 31. marca so policisti pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in mu odvzeto VD. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

TATVINA NA OBMOČJU OBČINE KOZJE

Dne 2. aprila so bili policisti obveščeni o tatvini na območju občine Kozje. Ugotovljeno je bilo, da so se trije neznani storilci pripeljali s kombiniranim vozilom bele barve do stanovanjske hiše oškodovanca in z dvorišča odtujili predmete iz medenine in baterijsko kotno brusilko. Po odtujitvi so se s kraja odpeljali. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v petih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.