Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 4. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

Dne 10. aprila so policisti na območju občine Kozje obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

11. aprila so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika in voznice osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika kolesa z motorjem do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Dne 14. aprila so policisti na parkirišču na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika tovornega vozila in voznice osebnega avtomobila do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika tovornega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

15. aprila so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika kombiniranega vozila in voznice osebnega avtomobila do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika in voznice osebnih avtomobilov do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V LESIČNEM

13. aprila so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Lesično. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z orodjem vlomil skozi okno stanovanjske hiše ter tako vstopil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil denar. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 14. aprila so policisti pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in mu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.