Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pešbus v šolo “pripeljal” skoraj dvesto otrok


Na II. osnovni šoli v Rogaški Slatini so ta petek v okviru svetovnega dneva zdravja izvedli Pešbus, ki je v šolo “pripeljal” skoraj 200 otrok ter nekaj učiteljev.

Vir foto: FB/VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

Pri projektu Pešbus gre za to, da prisotni poskrbijo za svoje zdravje s tem, da se v šolo namesto z avtomobilom ali javnim prevozom odpravijo kar peš. Tako se je na petkovo jutro marsikateri učenec ter učitelj slatinske osnovne šole udeležil Pešbusa, kjer so se ob skrbi za svoje zdravje prisotni prav tako družili in poveselili. S Pešbusom je v šolo prišlo kar 196 otrok, 19 učiteljev spremljevalcev, ravnateljica ter nekaj staršev. Najmlajši udeleženec pohoda, ki še obiskuje vrtec, je v petek prehodil najdaljšo pot, saj se je vključil že na prvi postaji.

Pešbus je “vozil” po petih progah, vzdolž katerih je bilo več vključnih mest pri različnih avtobusnih postajah, trgovinah, gasilskemu domu ter drugje. Podporo za izvedbo Pešbusa je slatinski šoli prispeval Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto.

Postaje Pešbusa ter število udeleženih otrok; vir foto: FB/VIZ II. OŠ Rogaška Slatina